Audrey Garot
Audrey Garot Food 7 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit wil je proberen! Fruit kruimeltaart met wijn erin

We houden allemaal wel van een lekkere taart op z’n tijd. En als jij nou ook nog van wijn houdt, dan is deze fruit kruimeltaart echt wat voor jou! De belangrijkste ingrediënten zijn wat seizoensfruit (of fruit naar keuze) en natuurlijk wat overgebleven wijn. Dat moet wel goedkomen, toch?!

It’s the best of both worlds.

Deze fruit kruimeltaart met wijn wil je proberen

Loopt het water je al in de mond van de heerlijke combinatie van taart en wijn? Dat snappen wij helemaal. Probeer daarom deze overheelijke fruit kruimeltaart mét wijn en geniet!

Tip: dit gerecht is perfect om als toetje te serveren als je bezoek hebt.

Ingrediënten voor het fruit:

– 720 gram perziken, pruimen, nectarines, kersen, bessen of appels. Kies vooral fruit wat jij lekker vindt, maar een combinatie kan natuurlijk ook.
– 90 ml overgebleven witte wijn of rosé
– 45 gram lichtbruine suiker
– 4 theelepels Maizena
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel citroensap
– Citroenrasp van een citroen

Ingrediënten voor de topping:

– 135 gram gezouten of ongezouten boter op kamertemperatuur
– 180 gram bloem
– 180 gram amandelmeel
– 200 gram lichtbruine suiker
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel gemalen kaneel
– 0,5 theelepel vanille-extract
– Ijs of slagroom voor erbij

De bereidingswijze voor de fruit kruimeltaart met wijn

1. Doe het fruit en de overgebleven wijn in een grote ovenschaal en roer hier voorzichtig de lichtbruine suiker, Maizena, zout, citroensap en de citroenrasp door. Zet dit even opzij als je hiermee klaar bent.
2. Meng voor de topping de boter, bloem, amandelmeel, lichtbruine suiker, zout, kaneel en het vanille-extract in een grote kom. Masseer alle ingrediënten met je vingers totdat er grote kruimels ontstaan. Zet de kom, als dit is gelukt, even in de koelkast.
3. Verwarm ondertussen de oven op 190 graden en doe daarna de topping op het fruitmengsel.
4. Bak de fruit kruimeltaart zo’n 40 tot 50 minuten, totdat de vruchtensappen borrelen en de topping van kruimels mooi goudbruin is.
5. Serveer deze taart met ijs of slagroom. Of gewoon lekker allebei. Enjoy!

It’s veganuary: leuke adresjes door heel Nederland waar jij vegan kunt eten