Audrey Garot
Audrey Garot Huidverzorging 6 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Geen zin in een 12-stappenplan voor je gezicht? Volg dan déze basic skincare routine

We weten allemaal dat het goed is om onze huid goed te verzorgen. Toch hebben we lang niet altijd zin om een hele uitgebreide routine te volgen, vooral niet na een lange werkdag. Als jij hier ook geen zin in hebt, maar je het wel belangrijk vindt om je gezicht te verzorgen, kan je de basic skincare routine volgen.

Dit bespaart je een hoop tijd én geld.

Volg déze basic skincare routine als je geen zin hebt in een 12-stappenplan

Het is heel belangrijk om een skincare routine te hebben en je hieraan te houden. Daarom is het goed om er één te ontwikkelen die je ook echt vol kan houden. Heb je dus geen zin in een uitgebreide routine? Volg dan onderstaande basic skincare routine.

‘s Ochtends

Het is heel belangrijk om jouw basic skincare routine te beginnen met het schoonmaken van je gezicht. Dit doe je met een goede cleanser. Daarna is het tijd om een serum op te doen en ‘s ochtends raden wij een vitamine C serum aan. Dit is een antioxidant die de huid beschermt tegen vrije radicalen, zoals luchtvervuiling. Heb je geen idee welk vitamine C serum je moet gebruiken? Dit zijn onze favorieten. Breng hierna nog een hydraterende dagcrème aan en breng ook nog SPF aan op je gezicht, zodat je beschermd bent tegen de zon! Een dagcrème met SPF kan natuurlijk ook.

‘s Avonds

Overdag heeft je huid veel viezigheid opgelopen, dus daarom is het goed om jouw basic skincare routine voor de avond te beginnen met een cleanser. En dit doe je niet één keer, maar twee keer voor het beste resultaat. Als je dit maar één keer doet, blijft er toch stiekem nog wat make-up of vuil op je huid zitten en dat wil je niet. Dat heet double cleansing. Breng daarna een toner aan en een serum naar keuze. Als laatste breng je een verzorgende nachtcrème aan, zodat je huid ‘s nachts weer kan herstellen.

Wekelijks

Je weet nu wat je dagelijks moet doen voor jouw basic skincare routine, maar toch is dit nog niet alles. Het is namelijk ook goed om je huid één tot twee keer in de week te exfoliëren om de dode huidcellen aan te pakken. Daarnaast kan je één keer in de week een gezichtsmasker aanbrengen om je huid van binnen en van buiten te voeden. Easy peasy, right?

Deze 9 dingen had je graag eerder willen weten over je skincare-routine