Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 14 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

9 redenen waarom het zo irritant is als je vriendje achter de PlayStation of Xbox zit

Moet dat nou écht? Tja, volgens hem wel. En dat ook nog eens elke dag van de week. Gamen, veel vrouwen hebben er niet zo veel mee, onze vriendjes daarentegen vinden het fan-tas-tisch. Begrijpen we niet en het irriteert ons ook nog eens mateloos. Herkenbaar?

Pam pam, bem, keboem. Schietgeluiden galmen door de woonkamer, kan maar één ding betekenen: je vriendje hangt weer als een zoutzak achter z’n PlayStation of Xbox.

Waarom we gamen zo irritant vinden

Nog liever vandaag dan morgen zou je het hele gevaarte het raam uit flikkeren. Dat kan niet, want dat zou ongeveer het einde van jullie relatie betekenen. Zó dol is hij op dat ding. Maar jij, jij hebt er écht een hekel aan en wel om de volgende redenen.

Psst, sla dit artikel op met Pinterest.

1. Hij heeft geen moment aandacht voor jou

Als je vriendje zit te gamen, heeft hij echt nul komma nul aandacht voor jou. Vooral als hij ook nog eens met zo’n debiel grote koptelefoon op zijn hoofd zit. Hij hoort niks, ziet alleen zijn scherm en daardoor lijkt het wel alsof jij lucht bent.

2. Het gaat gepaard met veel geschreeuw

Zeker de boys die online spelen met hun vrienden, hebben er nogal een handje van om naar het scherm te schreeuwen. Verliezen met FIFA of een belangrijke kill niet maken bij Call of Duty equals heel veel schreeuwen en laten wij daar nou net een hekel aan hebben.

3. Het duurt absurd lang

Elk potje lijkt uren te duren, en hoe meer jij je daar aan irriteert hoe langer het ook nog eens daadwerkelijk duurt.

4. Hij kan nooit stoppen na één potje

En de potjes duren al zo lang. Denk maar niet dat de consoles weer worden uitgeschakeld na één potje, nee nee. Met name in de weekenden kan jouw vriend uren blijven gamen. Daar gaat weer een aantal uur die jullie samen hadden kunnen doorbrengen.

5. De tv is lang bezet

Zeker vervelend op de regenachtige dagen. Zijn PlayStation of Xbox zit natuurlijk aangesloten op de tv, dat betekent dat jij het met een laptop met doen als je uit verveling maar zelf een serie op Netflix gaat kijken. Je hebt het ook niet makkelijk.

6. Het is één grote scheldpartij

Naast dat je vriend tegen het scherm zit te schreeuwen, wordt er ook nog eens enorm veel bij gescholden. Er hoeft maar één klein dingetje fout te gaan en er worden zo vijftien scheldwoorden achter elkaar geplakt. Afgetopt met een dikke vette f*ck you naar zijn medespeler.

Niet het enige wat jou irriteert? Hmmm.. dit is hoe kleine irritaties tussen jou en je vriend voor grote problemen zorgen

7. Je vindt schietspelletjes dom

Los van het gedrag van je partner, vind schietspelletjes en andere agressieve games echt dom. Wie doet dat nou voor de lol? In FIFA kun je nog inkomen, maar met name Call of Duty gaat er bij jou echt niet in.

8. Het is een dure hobby

Jij ziet jullie geld liever opgaan aan leuke spullen voor het huis, cadeautjes voor elkaar en zo kun je nog wel van alles bedenken. Jouw vriend daarentegen geeft met gemak 500 euro uit aan zo’n apparaat, om vervolgens nog voor elk spel tientallen euro’s uit te geven en het jaar erop de nieuwste uitgave van alles te moeten kopen. Why tho?!

9. Het irriteert je omdat het je nou eenmaal irriteert

En last but not least, je vindt het allemaal zo irritant omdat je ook wat wilt hebben om altijd op te zeiken. Heus, je bent niet de enige.