Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Beauty en Style 3 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Zó verwijder je gellak zonder je nagels te beschadigen

Een favoriet voor handen en tenen is toch zeker wel gellak. Je kunt zorgeloos op vakantie gaan en weken achtereen genieten van prachtige nagels. Ideaal, maar hoe krijg je die lak er fatsoenlijk af – zonder pulken?

Naar de nagelsalon gaan hoeft namelijk niet. Je kunt het prima zelf doen.

Lesje gellak

Allereerst, hoe kan het dat gellak zo lang op je nagels blijft zitten? Het is simpel. Komt ie dan: gellak is een combinatie van half-vaste monomeren en oligomeren die tijdens het uitharden onder uv-licht veranderen in polymeren.

Manicure 101: wat is gellak nou eigenlijk en is het echt zo slecht voor je nagels?

Glanzende nagels voor weken

Say what? Het klinkt technisch, maar deze combinatie zorgt er simpelweg voor dat je nagels keihard worden nadat ze onder de lamp zijn geweest. Zo kun je zonder zorgen badderen in het zwembad of de was opvouwen met vers gelakte nagels. Maar omdat het zo hard is, is de lak er ook niet zomaar af te halen.

Wist je trouwens al dat je ook gellak in de winkels kunt kopen? Douglas verkoopt bijvoorbeeld prachtige kleuren. Je kunt ze hier online bekijken.

Verwijderen

Helaas, het gaat je niet lukken met een watje en nagellakremover. Er is toch echt groter geschut voor nodig. Dít is wat je nodig hebt, om je gellak succesvol thuis te verwijderen.

  • Aluminiumfolie
  • Watjes
  • Pure aceton
  • Theelepeltje

En zo doe je het

Week een watje in de pure aceton en wikkel dit vervolgens strak om je nagel. Wikkel hier een stukje aluminiumfolie omheen, zodat het in aceton gedrenkte watje goed tegen je nagel aandrukt. Herhaal deze stap bij iedere nagel en laat het vervolgens minstens 10 minuten intrekken. Hierdoor wordt de gel zacht, en kun je het gemakkelijk verwijderen.

Laatste restjes

Blijft er toch nog een restje zitten? Dan kun je met een theelepeltje de restjes van je nagel afschrapen. Dit is beter dan een scherp voorwerp, want daarmee kun je toch voor een beschadiging zorgen.

Geen hogere wiskunde voor nodig dus. Zo gemakkelijk is het. En scheelt je ook weer lang in de rij staan bij de nagelsalon.

Dit zijn de verschillende soorten gellak die jij wilt hebben

deconagels