Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 8 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Geraldine Kemper over waarom haar vader afwezig was: ‘Hij was verslaafd’

We kennen Geraldine Kemper als de vrolijke, getalenteerde en ontzettend knappe presentatrice uit Volendam, maar het was vroeger bij haar thuis niet altijd even vrolijk. Ze heeft daar zelf niet zo heel veel van meegekregen, maar later kwam ze erachter waarom haar vader al vrij snel uit beeld verdween. Dat onthult ze in ‘Boerderij van Dorst’.

Geraldine Kemper onthult waarom haar vader afwezig was: ‘Hij was verslaafd’

Haar vader verliet het gezin toen zijn kinderen nog jong waren, daarom heeft ze niet zo heel veel herinneringen aan haar vader. “We zijn met z’n drietjes opgegroeid: m’n zusje, m’n moeder en ik. Mijn vader was er wel, maar toen ik vijf was, is hij weggegaan” vertelt ze aan Raven.
“Hij was… Ik heb het heel lang niet gezegd, maar hij is vorig jaar overleden en nu denk ik: ik kan het best zeggen. Hij was verslaafd aan het bruine spul, heroïne.”

Ze vervolgt haar verhaal: “We zijn hem een beetje kwijt geraakt. Ik was heel jong en ik het het achteraf pas gehoord wat er allemaal is gebeurd. Maar ik denk dat mijn moeder heeft gezegd: ‘Het is dit of dat.’ En toen heeft hij voor ‘dat’ gekozen.”

Ontmoeting was bijzonder

Toch heeft ze haar vader zo’n vijf jaar geleden nog wel gezien. “Ik had altijd: hoe ziet deze man eruit? Maar dan zie je hem na zoveel jaar en dan is het toch een soort van vreemde. Ik moet wel zeggen: hij was er niet helemaal meer bij. Het was een beetje alsof je een after binnenkwam.” Haar vader was op dat moment nog steeds verslaafd, dus vandaar dat het niet helemaal de ontmoeting was die ze zich had voorgesteld.

Vorig jaar overleed haar vader. Ze was te laat met afscheid nemen, toch heeft ze het wel lastig gehad daarna. Ze was aan het rouwen om iemand die ze niet echt kent, maar het kán ook niet meer.

ZOOP komt deze zomer officieel met een reünie naar Videoland, dit is wat we weten