Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Gezondheid 10 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Deze lekkere snacks bevatten minder dan 100 calorieën

Elk jaar weer hetzelfde liedje. Je hebt je voorgenomen om deze zomer écht op je best over het strand te paraderen. Maar voordat je weet is het zover, oeps. Het is natuurlijk helemaal oké om te blijven genieten van wijntjes en bitterballen, maar deze snacks zijn ook heel lekker.

Geen paniek. Je hebt nog even voordat je gezichten moet laten draaien op het strand. Aangezien wij in het zelfde (be)schuitje zitten selecteerden wij een combinatie van gezonde én lekkere snacks onder de 100 calorieën.

Snacks onder de 100 calorieën

Je zult wel denken, écht lekkere snacks met weinig calorieën bestaan niet. Dat dachten wij ook, maar het blijkt toch echt niet altijd zo te zijn. Mijn god, wisten wij maar eerder dat deze snacks allemaal minder dan 100 calorieën zijn.

1. Oreo koekje

Niet voor niks zijn veel meiden fan van dit koekje. Zo intens lekker. Een koekje bevat 47 calorieën. Ja, je kan er dus twee eten voordat je op 100 calorieën zit.

2. Edamame boontjes

Een handjevol edamame van ongeveer 75 gram bevat 100 calorieën. Je kan deze groene lekkere vrienden bij de toko in de diepvries vinden. Kook de boontjes vijf minuten en top ze af met wat grof zeezout. Heer-lijk.

3. Een Raketje

Dit nostalgische waterijsje bevat slechts 40 calorieën. Je zou er dus twee kunnen eten voor je op de 100 calorieën. Of eh, tweeënhalf zelfs. Koop maar alvast een paar doosjes voor in de vriezer.

4. Festini-peer ijsje

Ook dit waterijsje is helemaal geschikt als gezonde snack. Het ijsje bevat 50 calorieën en god, wat is ‘ie toch lekker.

5. Pinda’s en cranberries

Een gouden combi: mix één eetlepel met twee eetlepels gedroogde cranberries en je hebt een prima mix om je Netflix avond mee door te komen. Ook heerlijk bij een glas wijn (als je dan toch wilt zondigen).

6. Lange vingers

Ja deze geloof je bijna niet hé? Toch is het zo. Je kunt maar liefst vier lange vingers eten en alsnog onder de 100 calorieën blijven. Dit zou zomaar eens een favoriet bij een kopje thee kunnen worden.

7. Popcorn

Een favoriet bij iedereen. Ruil je zak chips in voor een zak popcorn. Je kunt ongeveer eten om onder die 100 calorieën te blijven.

8. Beschuit met aardbeien

Als ontbijt goddelijk, maar als tussendoortje op een warme zomerdag ook zeker geen straf. Met aardbeien on top kom je in totaal uit op slechts 66 calorieën.

9. Chocoladezoen

Je kent ze wel, de heerlijke chocoladezoenen waar je als kind gerust een doos van op at. Een doos is een beetje enthousiast. Maar één chocoladezoen bevat slechts 76 calorieën.

10. Zoute stokjes

Ook een ultieme variant op chips. Dertig stokjes bevatten 100 calorieën en is daarmee een heerlijke gezonde snack.

11. Pure chocolade

Niet iedereen is fan van pure chocolade vanwege de ietwat bittere smaak. Maar als je er wel van houdt heb je geluk. Je kunt er maar liefst drie blokjes van eten voordat je de 100 calorieën aantikt.

12. Bolletje yoghurtijs

Echt? Ja echt. Een klein bolletje yoghurtijs bevat 80-90 calorieën. Je hoeft vanaf nu dus niet meer af te haken bij de ijssalon.

13. Dadels

Trek in iets zoets? Neem een paar Medjoul dadels. Met een stuk of zes dadels zit je net onder de 100 calorieën.

14. Garnalen met chilisaus

Met acht garnalen en vier theelepels sweet chilisaus zit je nog onder de 100 calorieën. Heerlijk als midnight snack na een avondje stappen.

Lees ook: Ben je geïnteresseerd in gezond eten? Deze fruitsoorten zijn laag in suiker

Metro