Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 30 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Oeps! 4 x herkenbaar als je zelf weleens iemand hebt geghost

Foei! Iemand ghosten is echt niet oké. Maar toegegeven, de meeste van ons hebben dat echt weleens gedaan. Je wilde er vanaf zijn en had gewoon echt geen zin meer om dat in real life of via WhatsApp te melden. Kan gebeuren, toch?! Al achtervolgt de nare nasmaak je soms lang.

Je ligt er soms nog steeds wakker van.

Heb je weleens iemand geghost? Dan is dit erg herkenbaar

Als jij weleens iemand hebt geghost, kan jij je ongetwijfeld herkennen in deze situaties.

1. Een gesprek gaat over ghosten

Als mensen het hebben over ghosten en zeggen dat dat écht niet kan heb jij daar eigenlijk vrij weinig op te zeggen. Behalve nogmaals bekennen je hieraan schuldig te hebben gemaakt en dat echt nooit meer te zullen doen.

2. Je ligt er nog steeds wakker van

Als je terugdenkt aan de situatie en persoon die je hebt geghost, kan je nog altijd serieus wakker liggen van wat je hebt gedaan. Je hebt het ongetwijfeld weleens zelf meegemaakt en het is gewoon niet leuk en bovendien zeer kwetsend. Je hoeft er maar aan te denken en je walgt weer van je eigen daad.

3. Je doet het nooit meer

Als je eenmaal iemand hebt geghost en daar ook op bent aangesproken – door de persoon in kwestie of je vriendinnen – is één ding zeker: dit nooit meer. Je hebt geleerd van je lesje en zorgt er voortaan voor dat je een periode van daten netjes afsluit. Deze tips kunnen je daarbij helpen.

4. Je probeert de persoon in kwestie te vermijden

Omdat je je zo erg schaamt voor wat je hebt gedaan natuurlijk. Je doet er alles aan om je ex-date te ontlopen. Je ontwijkt zijn of haar favoriete kroeg, gaat voortaan een andere Albert Heijn en hebt voor de zekerheid zijn nummer maar geblokkeerd. Super flauw, maar wel de realiteit. Zo leer je in ieder geval wel van je fouten.