Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 15 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Gigi Hadid laat Nederlandse roots zien op de cover van Vogue

Het half Nederlandse model Gigi Hadid is trots op haar roots en laat dit zien in de nieuwe coverfoto voor Vogue Nederland. Voor de shoot laat ze haar gezicht volplakken met Efteling-stickers. Gigi vertelt in het interview met Vogue dat ze veel mooie jeugdherinneringen heeft aan de Efteling (ja echt!) en hiermee toont ze haar liefde voor het attractiepark, maar ook voor Nederland.

De Efteling geeft Gigi een geluksgevoel

Gigi wilde graag iets met de Efteling te doen tijdens haar shoot. Zo werd haar gezicht volgeplakt met stickers van Holle Bolle Gijs, Pardoes en Draak Lichtgeraakt. Haar geluk kan niet op door de herinneringen van vroeger die hierbij naar boven komen. De Efteling-foto is een van de vier speciale coverfoto’s van Hadid. Eén voor elk van Gigi’s alter ego’s, zoals jeugdvriendin en fotograaf Alana O’Herlihy die voor haar bedacht.

“Mijn familie komt uit Kaatsheuvel”, vertelt de dochter van de Nederlandse Yolanda Hadid. “De Efteling was vaste prik als we in Nederland waren. Het brengt me terug naar mijn kinder- en tienerjaren. Als ik daar ben, krijg ik direct weer het geluksgevoel dat ik als kind ook had.” Het enige wat ze tijdens de shoot nog miste, waren de poffertjes.

De droomvlucht

Gigi vertelt dat de Efteling, ook wel bekend als een oer-Hollands sprookjespark, haar op werkgebied ook inspireert: “Ik denk dat mijn liefde voor setdesign bij de Efteling ontsprongen is. Ik vond als kind de Droomvlucht zo betoverend: de bloemen, de elfjes, ik wilde er wonen. Ik dacht daar: dit heeft iemand gecreëerd, bedacht en tot leven gebracht. Dat is natuurlijk ook wat je doet als je een shoot optuigt of voor de camera staat, je probeert een visie en een wereld te vertalen.”

Eerder bezoek

In een eerder interview met Vogue uit 2015 liet ze haar liefde voor de Efteling al eerder blijken. Ook postte ze in 2018 een aantal foto’s in haar Instagram story toen zij met de hele familie en Kendall Jenner in het attractiepark was.

De make-up artist van Gigi Hadid deelt dé hack voor volle lippen