Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Love & Seks 17 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Zin in een date met je lover? Deze romantische dates kosten je (bijna) geen geld

Het duurt soms al even voor je een idee hebt voor een leuke date, en het kost vaak ook nog wat. Het is natuurlijk helemaal niet nodig om geld uit te geven voor een date. Er is namelijk genoeg te doen wat (bijna) gratis is. Hierbij tips voor de leukste dates die bijna helemaal niets kosten.

Van naar de film gaan tot uit eten in jullie favoriete restaurant. Je bent er vaak toch wel wat euro’s aan kwijt. Maar wist je dat er ook genoeg dingen zijn die jullie kunnen doen die gratis zijn of bijna helemaal niets kosten?

De leukste dates waar je (bijna) geen geld aan kwijt bent

Hoe lekker het ook is om samen op de bank te kruipen en een filmpje op Netflix aan te zetten. Op een gegeven moment gaat dit jullie ook vervelen. Geen geld maar willen jullie echt op date? Wij geven jullie de acht leukste date ideeën die gratis zijn of bijna helemaal niets kosten.

1. Ga wandelen

Misschien niet de meest spannendste date, maar wel gezellig. Ga samen ergens wandelen en geniet van elkaars aanwezigheid. Voor een leuke date hoef je niet per se speciale dingen te plannen. Ook de kleinste dingen zijn leuk zo lang jullie maar samen zijn, want daar draait het natuurlijk om tijdens een date.

2. Kook voor elkaar

Je hoeft niet altijd uit eten te gaan. Kies ervoor om thuis het favoriete gerecht van jouw lover te maken en maak er een romantische setting van. Lekker eten, romantisch kaarslicht, goed wijn en je lover zijn de ingrediënten voor een gezellige avond.

3. Pak de auto en maak een roadtrip

Ga rijden zonder dat jullie plannen waar jullie heen gaan. Haal lekker eten voor onderweg, stel een playlist samen en jullie zijn klaar voor de roadtrip. Zing onderweg mee met jullie favoriete liedjes en geniet van elkaars gezelschap.

4. Speel spelletjes

Haal al jullie spellen uit de kast en ga een dagje of avondje ouderwets spelletjes spelen. Van Monopoly tot Mens Erger Je Niet. Maak er een wedstrijd van. Wie de meeste spellen gewonnen heeft hoeft bijvoorbeeld niet te koken of de afwas te doen.

5. Ga bakken

Je kan misschien wel een stuk taart of cake kopen in de supermarkt of bij de bakker, maar het is toch veel leuker om het samen te bakken? Zoek op internet de lekkerste recepten voor taart en cake en kies er één uit om samen te maken.

6. Ga naar het strand

Natuurlijk lekker in de zomer als het warm is, maar ook in het najaar is het strand heerlijk om te bezoeken. Ga er samen heen om even uit te waaien en maak een strandwandeling. Zoek achteraf een café of bar op en bestel een warme chocolademelk met slagroom om weer op te warmen.

7. Picknicken

Samen met je lover en wat lekker eten op een kleedje in het park. Hoe romantisch klinkt dit? Vertel elkaar je favoriete momenten of haal herinneringen op. Het kost je bijna niets en je krijgt er een gezellige dag met je lover voor terug. Is het te koud buiten? Ga dan binnen picknicken. Leg een kleed in je woonkamer en maak het gezellig met kaarsjes.

8. Ga samen sporten

Sporten klinkt misschien niet als een date, maar het kan toch zeker zo zijn. Ga bijvoorbeeld samen tennissen of voetballen. Er zijn genoeg openbare plekken waar je dit kan doen. Heb je daarna weer reden genoeg om samen onder de douche te gaan.

Meer over love: