Renée
Renée Beauty en Style 10 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Dé pro tips van Nikkie Tutorials om je foundation er niet cakey uit te laten zien

Houd je net als beautyguru Nikkie Tutorials van make-up en een full coverage foundation in het bijzonder? Dan loop je vast weleens tegen het probleem aan dat ná het make-uppen je gezicht er cakey uitziet. Als dat absoluut niet de look is waarvoor je gaat, wil je zeker even verder lezen. Dit zijn namelijk de beste tips van Nikkie om zelfs een full coverage basis er (een soort van) natuurlijk uit te laten zien.

Voor een gemiddelde werkdag (of schooldag) heeft niet iedereen behoefte aan een flinke portie glam, dus pas zeker de volgende tips toe als je jouw make-up net even wat frisser wil laten ogen.

De beste tips om je cakey foundation niet cakey te maken

Van wie kun je beter leren dan van een pro als Nikkie? Als je haar tutorials volgt weet je al wat ze doet om haar make-up er zo fleeky mogelijk uit te laten zien. Wij delen haar beste tips met je.

1. Gebruik de juiste primer

Een matterende primer + een matterende foundation = een cakey gezicht. De eerste tip van Nikkie is dus om een primer te gebruiker die het tegenovergestelde doet. Kies dan juist voor een hydraterende primer met glans, waardoor je wel de dekking hebt maar niet een huid die er droog uitziet.

2. Breng je basis met een vochtige Beautyblender aan

Nikkie zweert bij een vochtige make-up spons zoals de Beautyblender om haar foundation en concealer aan te brengen. Let maar eens op, zie je haar ooit aan de slag gaan met kwasten? Ze krijgt door de spons wel de dekking die ze wil, zonder dat het er heel onnatuurlijk uitziet. Omdat de spons vochtig is wordt het minder snel cakey.

3. Set de make-up met de juiste poeder

Je hoeft niet bang te zijn om poeder te gebruiken, want als je het juiste product gebruikt ziet het er niet té poederig uit. Nikkie gebruikt zelf al tijden de Fenty Beauty Butter Powder voor een vlekkeloze basis.

4. Eindig altijd met setting spray

We hebben eerder al geschreven over het fantastische product dat setting spray heet. Afhankelijk van de spray die je gebruikt zorgt het ervoor dat je make-up de hele dag blijft zitten. Maar ook dat het een stuk minder poederig oogt, waardoor je gezicht er niet cakey uitziet.

Meer over beauty: