Laura Lammertse
Laura Lammertse Life 10 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Op deze plekken in Nederland vind je de allerlekkerste carpaccio (per provincie)

Misschien lijkt het als een simpel voorgerecht, maar stiekem toch altijd wel een van jouw lievelings: de carpaccio. Een heerlijk stukje rauw vlees met pesto of balsamico, een tomaatje hier en daar; alsof de engeltjes op jouw tong plassen. Dit zijn de allerlekkerste carpaccio’s per provincie:

Noord-Holland

De heerlijkste carpaccio van Noord Holland is te vinden in Amsterdam bij restaurant Pompstation. Met maar liefst een 8,5 in de jaarlijkse test van het Parool weet jij zeker dat je waar krijgt voor jouw geld.

Zuid-Holland

Als lekkerste van Zuid-Holland is de carpaccio van Kade 87 in Rotterdam gevonden. Naast dat dit fantastisch smaakt, is het ook een verschrikkelijk leuke, hippe zaak met een terras aan de haven.

Brabant

Brabant is simpelweg de beste provincie om carpaccio te eten, hier zijn namelijk twee restaurants goddelijk in het creëren van deze meesterwerkjes. Zo bestaat er een heuse carpaccio-bar in Tilburg die heerlijke gerechten voorschotelt en restaurant Hemels in Breda heeft, nou ja, hemelse carpaccio.

Gelderland

Het is restaurant Graave in Arnhem waar jij kan genieten van een heerlijk bordje carpaccio en het gevoel van thuiskomen. Uit de recensies blikjt dat er een enorm ongedwongen en gezellig sfeer hangt. Feels like home away from home.

Limburg

Ben je bang dat een bord carpaccio niet genoeg vult? Dan moet je eigenlijk even een stop maken bij Taste & Go in Wellerlooi, Noord-Limburg. Hier krijg je namelijk een flink bord vol. Echt alles komt bovendien direct van het land op je bord. Verser dan vers, worden de producten bereid en je proeft smaaksensaties die elders vaak al verdwenen zijn door de vertraging in het moment van ‘oogsten naar je bord’.

Drenthe

Als je in Drenthe woont, of toevallig in de buurt bent, dan is een bezoekje aan Het wapen van Emmen een aanrader. Een bord carpaccio zoals het hoort te smaken.

Groningen

Ben jij te vinden in het Hoge Noorden en krijg jij spontaan gigantische trek in een bordje carpaccio? Dan kan dit geregeld worden. Capricio is de plek waar jij wil zijn in de stad Groningen. Hier smaakt de carpaccio zoals ‘ie ook in Italië smaakt.

Utrecht

Het is Broodje Ben in Utrecht waar je de carpaccio eigenlijk even moet proberen. Dit kan ook op een broodje en menig Utrechters zweert bij Broodje Ben. Good boy Ben.

Overijssel

Bij het Italiaanse restaurant Fellini in Enschede staat de carpaccio hoog aangeschreven. Een stukje Italië in het Oosten. Heerlijk.

Friesland

Bij restaurant Ons in Harlingen kan je heerlijke carpaccio eten. Daarnaast wordt het personeel als uiterst vriendelijk beschreven én heb je heerlijke wijnen. Hallo perfecte dagje weg. Ben jij in Leeuwarden? Dan wil je eigenlijk even langswippen bij restaurant Spinoza, want hier kan jij ook perfect terecht voor heerlijke rode lapjes.

Flevoland

Het beste Italiaanse restaurant in Almere is Woodstone Pizza and Wine. Naast pizza en wijn, wat de naam verklapt, heeft het restaurant een masterchefwaardige carpaccio.

Zeeland

Mamma Mia is één van de verstopte schatten van Middelburg, want hier kan je de lekkerste carpaccio als voorgerecht eten. Een bord vol met carpaccio, sla, heerlijke kaas en saus staat er op jouw te wachten, waarvan het water in jouw mond al begint te lopen.

Heb je al honger? Het is in ieder geval een perfect excuus om in elke provincie een lekker bordje hoogstaand rauw vlees te eten.

Hier wat inspiratie als je het buiten Nederland wilt opzoeken: Bucketlist: de 17 meest fantastische restaurants op de wereld