Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 7 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Golden hour look’ is de nieuwste make-uptrend die de moeite waard is om te proberen

Golden hour is het moment net na zonsopgang of net voor zonsondergang. Wanneer het licht laag aan de horizon staat en alles wat het belicht bedekt wordt met een gouden gloed noem je dit dus golden hour. Perfect voor een fotosessie want het licht is meestal erg prachtig. De nieuwste make-up trend is dan ook een look die je constant dat ‘golden hour’- effect geeft.

Wij leggen je uit hoe je dit doet.

Golden hour look

De bedoeling van de golden hour look is dat je teint warm is en dat je lekker glimt. Niet van het vet, wel van de make-up. Ook sprankelende oogschaduw en glanzende lippen horen bij de look. Omdat het niet altijd golden hour is kan je het wél zo laten lijken.

Welke make-up heb je nodig voor deze look?

De golden hour look bestaat uit het aanbrengen van een mix van verschillende zijdeachtige en glanzende pigmenten. Ook is het van belang verschillende texturen te gebruiken. Denk aan poeders, crèmes en vloeistoffen die zorgen voor een golden hour op je gezicht. Voor inspiratie wil je op de Instagram-accounts van make-up pro’s Tanielle Jai en Harel Margalit kijken:

Onze favoriete producten

Ook wij zijn fan van de golden hour look en zetten een aantal van onze favoriete producten op een rijtje. Geloof ons, met een bronzer en highlighter kom je al heel ver.

1. TOM FORD Sheer Highlighting Duo – highlighter

Deze highlighter is geïnspireerd door de zonsopgang en zonsondergang en dus perfect om te gebruiken voor jouw golden hour look.

2. Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter

Deze primer, highlighter en corrector zorgt voor de mooiste glow en je hebt keuze uit elf kleuren.

3. Too Faced Natural Face Palette

In dit palette zitten alle tinten van golden hour.

Sun-kissed blush is dé It-girl make-uptrend van aankomende zomer