Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 7 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

TikTokkers dragen massaal een knotje met Olaplex: deze haarstijl is trendy én verzorgend

Een haarstijl die trendy én verzorgend is…. zit je al op het puntje van je stoel? TikTokkers maken massaal een strakke knot met een middenscheiding en doen dit met Olaplex No.3 of No.6 in hun haar. Op deze manier kan je je dagelijkse dingen doen, terwijl je haar wordt verzorgd. Waar kunnen wij tekenen?!

Wij leggen je uit hoe deze hack precies werkt.

Olaplex knotje

Deze haarstijl is niet alleen trendy, maar blijkt er ook voor te zorgen dat de behandeling beter werkt. Als je al je haar verzamelt en in een knotje doet, zal dit beter werken dan als je je haar los laat hangen. Het is namelijk zo dat je haar in een knot warmer en vochtiger blijft. Ook ziet het er in een knotje wat mooier uit. Ook wel zo belangrijk. De warmte opent de cuticula (buitenlaagje van het haar) waardoor de behandeling dieper kan doordringen. Je kunt je wel voorstellen: dit zorgt voor prachtig haar.

@naomifullmer sleek bun six days a week #olaplextreatment #olaplexbun #slickedbackhair #slickback #hairtutorial #sleekbun ♬ pushin P (feat. Young Thug) – Gunna & Future

Stappen

Om dit Olaplex-knotje te dragen moet je eerst je haar wassen zoals je normaal ook doet. Gebruik shampoo om productophoping, vuil en olie te verwijderen. Ook zijn er TikTokkers die het Olaplex-knotje gebruiken op de tweede dag na het wassen van hun haar. Ze besproeien hun haar met water uit een spuitfles in plaats van het te wassen. Ook wordt aangeraden om geen conditioner aan te brengen voor deze Olaplex behandeling, dit zorgt ervoor dat de Olaplex niet doordringt en dat zou zonde zijn.

Welk nummer van Olaplex gebruik ik?

Wil je zelf het Olaplex-knotje uitproberen? Dan kan je gaan voor Olaplex No.3 Hair Perfector, dit is speciaal ontworpen om je haar diep te voeden. Sommige TikTokkers gebruiken juist de Olaplex No.6 Bond Smoother. Dit is een kroesbestrijdende en versterkende stylingsbehandeling. Je kan je Olaplex knotje de hele dag in laten zitten.. maar zit minimaal 20 minuten uit.

Je gebruikt Olaplex nummer 3 he-le-maal verkeerd en dit is waarom