Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Gezondheid 6 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je de Grinder Salad Sandwich die momenteel viraal gaat op TikTok

TikTok is niet alleen een plek waar je make-up hacks en kledingtrends kan vinden, maar ook de lekkerste recepten. Zo gingen cheesecake bites viraal en nu zien we deze lunch sandwich steeds vaker voorbij komen: een Grinder Salad Sandwich. De originele versie van deze sandwich bestaat uit twee stukken knapperig brood in Italiaanse stijl. Dit vullen ze met vlees, kaas en een ‘salade’. Ook een gezonde portie mayonaise kan niet ontbreken, toch?

Op TikTok worden mensen creatief en maken eigen versies van deze sandwich.

Grinder Salad Sandwich

Met de basis van deze Grinder Salad Sandwich kan je veel dingen doen. Je kan namelijk zelf ingrediënten toevoegen en aanpassen. Zo kiezen mensen ervoor om het knapperige Italiaanse brood te verwisselen voor een focacciabrood. Ook voegen TikTokkers bananenpepers, knoflook, tomaten, rode ui, knoflookboter en ander soort vleeswaren toe.

Recept

Het originele recept van de Grinder Salad Sandwich kwam van @ohheyimgray, maar @cookiterica legt haar versie van de sandwich in een video uit. We gebruiken dus ook haar ingrediënten in ons recept:

Ingrediënten Grinder Salad

Mayonaise (ongeveer 1 kopje)
2 eetlepels rode wijnazijn
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 theelepel zwarte peper
1/4 theelepel zout
Oregano (naar smaak)
Rode pepervlokken, naar smaak
1/2 kopje bananenpepers
1 krop ijsbergsla
Dun gesneden uien
Citroensap, zout, peper en olijfolie naar smaak

Voeg deze ingrediënten toe aan een kom en je hebt je Grinder Salad die je later op je broodje doet.

Brood beleggen

Nadat je de Grinder Salad hebt gemaakt, pak je het brood. Snijd het gekozen brood door midden en haal een deel van de zachte broodvulling eruit. Vervolgens voeg je dunne plakjes provologne en munsterkaas toe aan het brood (andere kaas kan ook). Daarna bak je het brood op ongeveer 218 graden in de oven tot de kaas is gesmolten.

Vervolgens voeg je plakjes ham en salami toe (je kunt deze ook verwisselen voor een ander soort vlees, afhankelijk van je voorkeur). Voeg daarna wat dun gesneden uien en dun gesneden tomaten toe en garneer dit met een royale portie geraspte Parmezaanse kaas. Voeg wat van de Grinder Salad toe en besprenkel het brood met citroensap, zout, peper en olijfolie naar smaak.

Zie hier de video van hoe @cookiterica haar Grinder Salad Sandwich maakt:

@cookiterica

For everyone who wanted the full recipe! @ohheyimgray #easyrecipes #foodtok #grinder #salad #grindersalad #recipetutorial

♬ Just a Cloud Away – Pharrell Williams

Trend: deze ontbijtsandwich gaat viraal op TikTok (en zo maak je’m zelf)