Emma Toussain
Emma Toussain Mode 14 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Doei salaris: over twee dagen opent de grootste Zara ter wereld in Rotterdam

Oh my god: over twee dagen opent de grootste Zara van de wereld (!!) in Rotterdam. Je vind de nieuwe winkel op het Beursplein in het centrum van de stad. Voor kenners van de omgeving: het komt in het oude gebouw van C&A op de hoek met de Coolsingel.

Zeg hallo tegen de grootste Zara van de wereld

De winkel in Rotterdam stoot een Spaans filliaal van de troon. De grootste winkel zit namelijk nu in Madrid, aan Plaza de España. Het gebouw beslaat maar liefst 8.000 vierkante meter en heeft vijf verdiepingen dus héél veel ruimte. Ook schijnt de nieuwe winkel heel licht en ruim te zijn, anders dan andere Zara-winkels. Ook krijg je zelfscankassa’s, wat het afrekenen een stuk makkelijker maakt. Want die rijen soms.. niet te doen.

Het is een mooie tijd voor een nieuwe winkel, aangezien de feestdagen er weer aankomen. Dat betekent dat je waarschijnlijk helemaal los kunt gaan met je feestkleding uitzoeken. Wij hebben er in elk geval al méga zin in.

Zara is groter dan ooit – letterlijk én figuurlijk

Zara is vandaag de dag één van de meest populaire retailers. Het bedrijf werd in 1975 opgericht door Amancio Ortega, die inmiddels 86 jaar oud is. De beste man heeft een ontzettend groot vermogen, van zo’n 54 miljoen euro. Inmiddels heeft de 39-jarige dochter van Amancio, Marta, de zaken overgenomen. Sinds de komst van Marta heeft Zara weer een hele andere look and feel gekregen: je vind steeds vaker chique looks in plaats van de rommelige items voorheen. Fast fashion blijft altijd een ding maar ze heeft er nu voor gezorgd dat de items structureel meer kosten. Jammer voor de koopjesjagers, maar het zorgt er wel voor dat er een ander soort klantenkring komt winkelen. Daarom gaat de omzet flink omhoog, haar vader is vacst mega trots op de zakelijke inzichten van zijn dochter.

Op deze plek in Rotterdam kan je samen met je lover een foto van je iris laten maken