Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 20 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Grootste Zara ter wereld opent in Rotterdam: zó ziet de winkel er van binnen uit

Afgelopen vrijdag opende er in Rotterdam een nieuwe Zara en niet zomaar één.. nee, de grootste ever. Geen enkele Zara is zo groot als deze en dan is ‘ie ook nog eens reuze modern.

Zo ziet de grootste Zara ter wereld eruit

De Zara heeft toch altijd een speciaal plekje in ons hart en nu al helemaal nu er een enorme winkel in Rotterdam is geopend. En niet alleen een winkel.. er zit zelfs een café in de winkel en er zijn heel veel aparte afdelingen. Niet zo’n chaos als het in sommige Zara’s is dus. Woon je niet in de buurt en wil je alvast even digitaal kijken hoe de winkel eruitziet?

Gelukkig leven we in het tijdperk van TikTok, waar mensen graag alles laten zien. Zo zien we dat het inderdaad bijzonder groot is, dat er een heel aesthetic café gebouw is, de schoenen en tassenafdeling is apart en ook is er een hele leuke Home-collectie.

@bokado

Ik ging naar de opening van de grootste Zara ter wereld 🌍✨ Met wie moet jij hierheen? 😋 #zara #rotterdam #biggestzaraintheworld

♬ That Couch Potato Again – Prod. By Rose

@1ppek

omg een @ZARA café hoe aesthetic☁️🐚🤍🫧 #zaracafe #zara #biggestzaraintheworld #rotterdam #zaraaddict #zaralover #openingzara #zararotterdam #zarahome

♬ original sound – Djamil

@laurenloois

Met wie ga jij shoppen bij deze grootste Zara ter wereld 👇✨ #shopwithme #zara #shoppinghaul

♬ Trip – Axero

Een frisse wind

Zara is vandaag de dag één van de meest populaire retailers. Het bedrijf werd in 1975 opgericht door Amancio Ortega, die inmiddels 86 jaar oud is. De beste man heeft een ontzettend groot vermogen, van zo’n 54 miljoen euro. Inmiddels heeft de 39-jarige dochter van Amancio, Marta, de zaken overgenomen. Sinds de komst van Marta heeft Zara weer een hele andere look and feel gekregen: je vind steeds vaker chique looks in plaats van de rommelige items voorheen.

Fast fashion blijft altijd een ding maar ze heeft er nu voor gezorgd dat de items structureel meer kosten. Jammer voor de koopjesjagers, maar het zorgt er wel voor dat er een ander soort klantenkring komt winkelen. Daarom gaat de omzet flink omhoog, haar vader is vast mega trots op de zakelijke inzichten van zijn dochter. Laten we hopen dat er in elke Zara nu schattige koffiehoekjes gebouwd gaan worden want het is wel heel cute.

Op deze plek in Rotterdam kan je samen met je lover een foto van je iris laten maken