Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 22 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Handig trucje: zo kom je binnen 2 minuten van je verstopte neus af

Deze week belooft iets fantastisch: er komen namelijk zonovergoten dagen aan en dat betekent dat je optimaal aan jouw tan kan gaan werken. Maar door de snelle temperatuur verschillen kan het ook zomaar voorkomen dat jouw neus verstopt gaat zitten. Gelukkig is met deze trucjes jouw verstopte neus zo weer open. En dat zonder producten. Wat een bummer, want lijkt het eindelijk zomer, zit jij te snotteren alsof het midden winter is. Maar gelukkig heb jij met deze twee trucjes geen last meer van een verstopte neus. En hiervoor heb jij alleen jezelf nodig.

1. De voorhoofd-vinger

Met de voorhoofd-vinger truc ben jij zo van jouw verstopte neus af. Duw met het puntje van jouw tong tegen jouw gehemelte aan. Als jij je tong laat zakken, duw dan met je vingers een aantal keer tussen jouw wenkbrauwen op dat botje. Herhaal dit ritueel een aantal keer en je zult merken dat jouw neus open gaat.

Maar hoe? Simpel. Door deze twee drukpunten in te duwen krijgen jouw hersenen een signaal waardoor je neus opengaat.

2. Overlevingsadem

De overlevingsadem truc is nog makkelijker dan de voorhoofd-vinger. Zo hoef je alleen jouw adem in te houden. Aangezien je niet kan ademen door jouw neus én mond, zullen jouw hersenen een sein sturen waardoor jouw neus open zal gaan.

Kortom: jij bent nu altijd voorbereid als je het huis verlaat. Een leven zonder verstopte neus; wat een opgelucht vooruitzicht.

Dit is ook handig om te weten: OEH! Zoenen helpt om je hooikoorts tegen te gaan