Britta van Aggele
Britta van Aggele Lifestyle 30 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze handige TikTok-hack zorg je ervoor dat je kleding kreukvrij wordt zonder te strijken

Heb jij ook zo’n ontzettende hekel aan strijken? Wij ook! Het duurt lang, wil nooit in één keer helemaal lukken en is gewoon simpelweg niet leuk. Gelukkig zorgt deze handige TikTok-hack ervoor dat je kleding kreukvrij wordt zonder te strijken.

Wat heb je nodig? Alleen een strijkijzer.

Kleding kreukvrij maken

Nu horen we je denken: met deze hack maak je je kleding kreukvrij zonder te strijken, maar je hebt wel een strijkijzer nodig. Ja, dat lees je toch echt goed, want bij deze hack gebruik je je strijkijzer namelijk niet om te strijken, maar om te stomen. Je moet er dus wel voor zorgen dat je een strijkijzer gebruikt die een stoomfunctie heeft.

We nemen als voorbeeld even een blouse. Deze is over het algemeen prima te strijken, tot je bij de mouwen aankomt. Gelukkig heeft TikTok daar wat op gevonden. Als je de mouw van je blouse namelijk aan het einde dichtvouwt en vervolgens stoom in de mouw blaast wordt deze compleet kreukvrij. Pas wel op voor je handen, want de stoom is natuurlijk erg heet. Kijk hieronder naar het voorbeeld:

@laurastaraustralia

Replying to @Zoelouwest Iron your blouse in half the time ✅ #laurastar #steamiron #ironing #purify #ironinghacks #ironingclothes #protips #laundryday #ironingtok #cleantok #fyp #ironingashirt

♬ original sound – LaurastarAus

Deze virale TikTok-hack laat zien hoe je binnen 2 minuten in slaap valt

Deze handige TikTok-hack werkt natuurlijk niet alleen goed voor een blouse, maar ook voor andere kleding-items. En het TikTok-account deelt ook nog eens een hoop andere handige strijktips.

TikTok-hacks

Het kreukvrij maken van je kleding zonder te strijken is niet de enige handige hack die te vinden is op TikTok. Het platform staat namelijk al jaren vol met de meest handige tips en hacks. Wij zetten onze favorieten voor je op een rij. Zo zijn we ook obsessed met deze TikTok-hack die ervoor zorgt dat je elke dag een nieuwe kleur eyeliner kunt rocken.

En ook deze TikTok-hack die ons laat weten dat we heel ons leven droogshampoo al op de verkeerde manier gebruiken is een echte must.

Met deze TikTok-hack creëer je in 3 seconden een volumineus kapsel