Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 13 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Harrie Snijders onthult: ‘Dit jaar doe ik mee aan de Ramadan’

Realityster Harry Snijders (ook wel bekend als HVK of Harrie de dekhengst) doet de komende maand mee aan de Ramadan, zo laat hij weten via Instagram. Hij pakt meteen alle verwarring aan – nee, hij is ook geen moslim. Wel vertelt hij waarom hij ervoor heeft gekozen om toch mee te doen.

Harry Snijders doet mee aan Ramadan

“Dit jaar doe ik mee met ramadan🙏 In 2021 heb ik ook de hele ramadan meegedaan maar wou het dit jaar weer doen,” laat Harry weten op Instagram.

“Maar je bent toch geen moslim? Waarom doe je dan mee? Klopt ik ben een echte reiziger uit hart en nieren en christelijk opgevoed ook gedoopt en communie gedaan. En als ik eerlijk ben heb ik op de dag van Suikerfeest in 2021 zo een boost qua energie gehad dat was niet normaal. Voelde me helemaal herboren en die energie heb ik gestopt in het ondernemen, sporten, familie etc,” vervolgt hij zijn verhaal.

Een maand vol liefde en respect

Ook benoemt hij het mentale aspect: “Buiten om dat ik het een heel mooi iets vind en er super veel respect heb voor iedereen die mee doet is het ook een stukje mentaal. Het is niet alleen het niet eten en niet drinken tot de zon onder gaat maar ook een maand vol liefde en respect. Zorgen dat je de beste versie van jezelf na boven haalt als mens en in het geloof.”

Ook wenst hij al zijn volgers een fijne Ramadan.

Steun

Naast wat kritiek in de comments, ontvangt hij vooral veel steun. “Je bent welkom mijn lieve broeder”, zo luidt een van de reacties. “Volg je al paar jaar en je bent altijd al een prachtmens geweest de respect die jij hebt tegenover Islam/moslims is echt geweldig om te zien,” laat een ander weten.

Heeft Sarah van Soelen een relatie met déze Temptation Island-verleider?