Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love & Seks 12 okt 2019
Leestijd: 3 minuten

Heb je het uitgemaakt? 6 tekenen dat je de juiste keuze hebt gemaakt

Misschien heb je een tijd getwijfeld voordat je het uitmaakte met je lover, of was je er opeens hélemaal klaar mee. Hoe het ook mag zijn, leuk is het niet. Vaak vraag je je ook af of het wel écht de juiste keuze hebt gemaakt. Gelukkig kun je er achter komen of je er goed aan hebt gedaan om de relatie te verbreken.

Mis je ´iemand´ of hem als persoon?

Het kan zomaar zijn dat je na een aantal weken je ex begint te missen. Maar mis je iemand, of hem als persoon? En is dat alleen op het moment dat je alleen bent?

Als je deze dingen kunt afvinken heb je er hoogstwaarschijnlijk goed aan gedaan om zonder hem verder te gaan:

1. Je werd wakker met deze beslissing

Je werd wakker en het eerste wat in je gedachten schoot was de gedachte om nu echt een knoop door te hakken. Gedachten die je in de ochtend hebt, zijn vaak de gedachten die je bezighouden en die je diep in het hart raken. Had je op een ochtend opeens zo´n helder moment? Dan weet je zeker dat je gedachten niét met je spelen.

2. Je omgeving is het 100 procent eens met je beslissing

Vaak hoor je dat helaas pas achteraf maar toch: je hele omgeving is blij met je beslissing. Het gaat niet alleen om die ene vriendin die geen klik met hem had, maar ook je familie en zelfs vage kennissen zeggen voorzichtig: ´Ik zag het aankomen´ of ´Ik begrijp het wel´. Dat geeft aan dat zij al aan je zagen dat je niet helemaal happy waren en dat hoor je wel te zijn in een relatie.

3. Je accepteert alle emoties

Tuurlijk voel jij je ook wel rot en verdrietig om het verbreken van de relatie, het is namelijk nooit leuk. Maar ondanks dat je soms met een knoop in je maag in je eentje op de bank zit, weet je dat het er bij hoort en het wel goedkomt. Je accepteert de emoties, omdat je weet dat die wel weer verdwijnen. Dat geeft aan dat je vertrouwt op je keuze.

4. Je hebt interesse in andere mannen

Het wil niet zeggen dat je direct aan het daten geslagen bent. Maar je kan je wel voorstellen om ooit weer eens naast iemand anders wakker te worden. Of een keer een drankje te drinken met een leuke man. Misschien niet nu, maar in de toekomst weet je zeker dat het gaat gebeuren.

5. Je voelt psychologische afstand met je ex

Op de één of andere manier voel je psychologische afstand met je ex. Hij kan niet meer de zere plek aanraken bij jou en je voelt eerder medelijden met hem dan met jezelf. Je voelt niet meer het vertrouwde gevoel wat je bij hem had, of de verliefdheid. Opeens lijkt hij ´een gewone jongen´, hoe gek dat ook klinkt.

6. Je gelooft dat de droomman voor jou rondloopt

Als je erop vertrouwt dat de prins op het witte paard voor jou nog rondloopt nádat je het hebt uitgemaakt, geloof je nog in de echte liefde van je leven. Ook al heb je hem misschien nog niet in het vizier, je weet het zeker: he´s out there somewehere.

Soms kan het eventjes duren:
Dit is hoelang het duurt om over je ex heen te komen