Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Entertainment 1 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Twitter gaat los over de nieuwste ‘Help Mijn Man Is Klusser’-aflevering en dit is waarom

In het realityprogramma Help Mijn Man Is Klusser wordt hulp aangeboden aan wanhopige vrouwen van tsja.. klussers. Dat de mannen die titel niet echt verdienen, wordt meestal snel duidelijk. De stellen wonen vaak al jaren in onafgemaakte, vieze en gevaarlijke huizen. John Williams confronteert de man samen met de vrouw en ze worden aan het werk gezet met een professioneel klusteam. Over de aflevering van gisteren ontstond wel heel veel ophef.

OMG.

Het Help Mijn Man Is Klusser stel

Tien jaar geleden kochten Patricia en Robert, uit de aflevering van Help Mijn Man Is Klusser, een huis in het Groningse dorp Farmsum. Al die tijd is er niks aan het huis gedaan, behalve aan de slaapkamer van dochter Myrthe. Als John het hele huis door loopt, laat Patricia zien dat er overal schimmel zit. John zegt vervolgens: “Dat is toch ongezond dit..” waarop Patricia zegt: “In het begin ben ik vaak ziek geweest, maar nu niet meer.” De ernst van de situatie lacht Patricia weg en dat vindt John echt niet kunnen.

Auto’s

Nadat John alle schimmelkamers heeft gezien, lopen ze een kamer in die tot Johns verbazing helemaal vol staat met auto’s. Patricia legt uit dat dit de hobby van haar man. In de ruimte staat wel voor 40.000 euro aan auto’s. Robert wil dus wel geld uitgeven aan zijn hobby, maar niet aan zijn huis. Dat schiet bij John het verkeerde keelgat in.

Twee huizen in Help Mijn Man Is Klusser?

John is nog niet van zijn schrik bijgekomen, wanneer Patricia vertelt dat ze nog een huis hebben. Ze waren van plan daarheen te verhuizen, maar Robert is al drie jaar bezig met verbouwen. Ook daar is alleen een begin gemaakt aan de kamer van Myrthe. Het was lastig om Robert over te halen en om de hulp aan te nemen van het Help Mijn Man Is Klusser-team. Uiteindelijk lukt het John toch en besluit het team de bovenverdieping van het tweede huis aan te gaan pakken.

Geld

Kijkers van Help Mijn Man Is Klusser vinden dat het stel de hulp van het programma niet nodig heeft. Ze hebben 40.000 euro aan auto’s staan, dus volgens de kijkers kunnen ze gewoon mensen inhuren. De ophef gaat ook vooral over dat kijkers vinden dat er mensen zijn die dit veel meer verdienen en nodig hebben. Lees hier wat reacties op de aflevering:

John Williams schrikt van bizar huis in Help Mijn Man Is Klusser: ‘Ik weet niet wat ik zie!’