Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 22 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

John Williams schrikt van bizar huis in Help Mijn Man Is Klusser: ‘Ik weet niet wat ik zie!’

Gisteravond verscheen er weer een nieuwe aflevering van het spraakmakende programma ‘Help, Mijn Man Is Klusser!’. Dit keer gaat John Williams langs bij Mieke en Gert-Jan. Dit koppel woont al zo’n 20 (!) jaar in een vervallen huis en heeft zijn hulp hard nodig. Het is zelfs zó erg, dat Mieke in de keuken moet slapen. Ook los van de verbouwing heeft het stel het niet makkelijk en dat komt pijnlijk naar voren tijdens het programma.

Help Mijn Man Is Klusser

Het klusteam van #HMMIK staat deze week klaar om Gert-Jan te helpen. Hij en zijn vrouw Mieke wonen al lang in een vervallen woning. Toch is het huis van enkele luxe gemakken voorzien: zo hebben ze een heuse jacuzzi, een sauna én een zwembad. John kan zijn ogen dan ook niet geloven: “Ik weet niet wat ik zie!”.

Niet schoon

Dat er nog veel moet gebeuren, is duidelijk. Ook valt het John op dat het huis wel heel erg vies is. Mieke is moe en vertelt dan ook dat ze geen zin heeft om schoon te maken: “Ik ga geen ramen zemen als het plafond er half uit ligt.” Hoewel dat ergens logisch klinkt, is het erg ongezond om zo te leven. Het plakt overal en John ruikt zelfs urine van katten! En dat allemaal terwijl de gezondheid van Mieke al niet zo goed is.

Grote zorgen

Gert-Jan is erg bezorgd om zijn vrouw. Daarom snapt John ook niet dat het huis niet schoon is. Man Gert-jan vertelt geëmotioneerd: “Ze heeft al zo’n tien jaar gezondheidsproblemen. Ze heeft het heel erg aan haar darmen en ze heeft suikerziekte.” Ook laat hij weten dat hij elke dag bang is om Mieke te verliezen en dat hij dan alleen komt te staan.

Twitter

Ook het internet staat vol met reacties op deze uitzending. Sommigen staan versteld van hoe vies het huis is, anderen laten weer weten hoe erg ze Gert-Jan en Mieke een mooi schoon huisje gunnen.

Nieuw plekje

Er moet zó veel gebeuren, dat het niet lukt om alles in één keer te doen. Daarom richt het klusteam zich op de woonkamer. Ook laat John alles professioneel reinigen, zodat Gert-Jan en Mieke ook kunnen leven in een schone ruimte. Het koppel is uiteindelijk dolgelukkig met het resultaat en John hoopt dat ze de moed hebben gevonden om door te pakken.

Twitter smult van ongemakkelijk Help mijn man is klusser-stel en hun ‘kattenliefde’