Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Huidverzorging 22 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Last van een opgezwollen gezicht in de ochtend? Zo voorkom jij het

Herken je dit? Je wordt wakker, je kijkt in de spiegel kijkt en je hebt zo’n opgezwollen gezicht. Helemaal balen als je gister veel tijd hebt besteed aan het uitvoeren van je skincare-routine. Schoonheid komt van binnen en buiten.. daarom zijn er een aantal dingen die je kunt doen om een opgezwollen gezicht te voorkomen.

Let je goed op?

Oorzaak

Er zijn een aantal dingen die een opgezwollen gezicht in de ochtend kunnen veroorzaken. Eén daarvan is bijvoorbeeld hoe lang je slaapt en en in welke houding je ligt. Ook kan voeding en drank (alcohol) een groot effect hebben.

Hier zijn een aantal tips om een opgezwollen gezicht te vermijden:

1. Vermijd natrium

Natrium zit in fastfood als pizza, patat en burgers. Het zorgt dat je water vasthoudt.. maar niet op goede plekken. Het wordt bijvoorbeeld vastgehouden in je gezicht en daardoor zwel je op.

2. Koud water

Was je huid in de avond en ochtend met koud water. Dit voelt natuurlijk niet heel erg fijn, maar toch werkt dit wel goed om een opgezwollen gezicht te voorkomen en tegen te gaan.

3. Slaaphouding

Als je slaapt gaat je lichaam vocht vasthouden en dit gebeurt vaak in je gezicht. Je slaaphouding helpt ook heel erg mee aan deze vochtophoping. Lig je met je gezicht heel erg naar beneden? Dan krijg je meer ophoping in je gezicht. Wil je een opgezwollen gezicht vermijden, slaap dan zoveel mogelijk op je rug.

4. Alcohol

Veel mensen worden wakker met een opgezwollen gezicht na een avondje alcohol drinken. Wanneer je drinkt moet je veel plassen, dat herkennen we vast allemaal. Dit zorgt ervoor dat je lichtelijk uitdroogt. Je lichaam gaat als reactie hierop water in je gezicht vasthouden en dat veroorzaakt zwellingen. Heb je een belangrijke dag na een avondje stappen? Dan kan je alcohol beter vermijden.

Een opgezwollen gezicht niet kunnen voorkomen? Zo los je het op!

Gekoeld theezakje

Een gekoeld theezakje kan je gebruiken op de opgezwollen plekken in je gezicht. De stoffen in een theezakje helpen namelijk je gezwollen huid te verminderen. Groene thee werkt het beste en maar zwarte thee helpt ook.

Fysieke beweging

Als je beweegt wordt de bloedsomloop gestimuleerd en hierdoor wordt het vocht sneller afgevoerd en wordt de zwelling minder.

Dit is waarom je de bevroren komkommer-hack in je skincare-routine wil gebruiken