Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 11 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Het nieuwe seizoen van Kopen Zonder Kijken wordt heel anders, volgens presentator Martijn

Kopen zonder Kijken is al een aantal jaar op tv maar het is sinds de uitbraak van Covid-19 pas écht populair. In het programma gaan Bob Sikkes, Alex van Keulen, Roos Reedijk en Martijn Krabbé op zoek naar een huis voor de kandidaten die meedoen en uiteindelijk wordt dit huis dan ook helemaal verbouwd naar de wensen van de kandidaten. Er is één twist: de kandidaten zien het huis niet voordat het gekocht is. In de nieuwste twee seizoenen. die nog uitgezonden moeten worden, zal het toch wel iets anders gaan.

Kopen Zonder Kijken

Het kopen van een huis is verdomde lastig en dat weten de makers van het programma Kopen Zonder Kijken ook. Mensen die al jaren bezig zijn met huizen bezoeken, bieden en uiteindelijk niks krijgen geven zich maar wat graag op in de hoop dat Bob en Alex wél een huis kunnen bemachtigen.

Presentator Martijn is te gast in Aran on Tour, zo is te lezen op RTL Boulevard. Hij vertelt een aantal opvallende dingen over de nieuwste seizoenen, die pas volgend jaar en het jaar daarop uitgezonden gaan worden. “Dat wordt heel anders omdat de markt totaal aan het veranderen is”, vertelt hij. “De rente is heel erg aan het stijgen, de hypotheekrente is aan het stijgen. Dus je hebt hogere maandlasten, dan ga je ook minder lenen. Er is een enorme inflatie.” Dat heeft natuurlijk allemaal impact op het proces.

Gelukkige mensen

Martijn weet niet zo goed wat er gaat gebeuren in de toekomst. De huizenprijzen zijn nu namelijk juist heel erg aan het zakken. Wat hij wél verwacht, is dat Bob minder gaat bellen met de vraag of mensen ‘nog extra budget hebben’. Dat is dan wel weer lekker.

Het is singles day – 9 x situaties die elke happy vrijgezel meemaakt