Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 12 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Het verboden liefdesverhaal van Queen Charlotte’s Lady Danbury is eigenlijk hartstikke verdrietig

Wij wisten niet zo heel goed wat we moesten verwachten bij de nieuwe Bridgerton spin-off Queen Charlotte, maar het heeft niet teleurgesteld. Het verhaal over de jonge koningin en haar moeizame maar later prachtige romance met king George heeft ons van het begin tot het einde geboeid. Los van de dynamiek tussen Charlotte en George zie je ook meer over de andere karakters, die ook in Bridgerton voorkomen. Denk aan Violet Bridgerton, haar eigen familie én Lady Danbury. De hofdame van de koningin is altijd al een pittige tante geweest, maar nu zie je ook waar zij vandaan komt. En dat is niet altijd even makkelijk geweest voor haar.

Spoilers!

Het verboden liefdesverhaal van Queen Charlotte’s Lady Danbury

De naam Lady komt natuurlijk ergens vandaan, die titel krijg je niet zomaar. Het was onderdeel van het ‘Grote Experiment’, zoals het koningshuis het noemde. Toen Charlotte uit Duitsland werd gehaald om te trouwen met George, bleek dat haar huidskleur donkerder was dan gedacht. Nou, als het koningshuis daar geen probleem van maakt, dan niemand. Dus als onderdeel van dit experiment werden nette, goed opgeleide gekleurde mannen uit de omgeving voorzien van een titel. Lord Danbury, de man van Agatha Danbury, ook. Dat dit geen happy marriage was, werd al snel duidelijk. Lady Danbury walgde eigenlijk van haar man die haar als minder zag en haar eigenlijk alleen gebruikte voor wat avontuurtjes tussen de lakens én het stichten van een gezin. Lady Danbury hopt dan ook elke keer snel in bad na de seks om alles van zich af te spoelen. Tsja, dit is eigenlijk al heel erg verdrietig.

Lord Danbury is een stuk ouder en ondanks dat hij nog geen bizar hoge leeftijd heeft bereikt, kan zijn hart alle inspanning niet meer aan. Tijdens een van hun vrijpartijen stort hij in en overlijdt hij, waar Lady Danbury bij staat. Ze schrikt.. maar toch eigenlijk niet. Ze is eigenlijk opgelucht en blij dat hij geen adem meer haalt. Ja.. ook verdrietig. Ze haast zich naar haar hofdame om haar het nieuws te vertellen.

Single Lady

In die tijd stond je dan bekend als ‘weduwe’ en moest je eigenlijk zo snel mogelijk hertrouwen om weer verder te kunnen gaan met je leven. Maar eerst.. de periode van rouw. Tijdens deze periode ontdekt Agatha een hoop over zichzelf en gaat ze dan ook maar naar buiten om haar verlies te kunnen verwerken. Niet dat ze haar man mist, maar ze heeft nooit zelf iets kunnen doen. Dus, dat is een beetje gek. Tijdens een van haar wandelingen komt ze Lord Legder tegen. Dan denk je waarschijnlijk.. ‘Wie?’, maar dit is de vader van Violet Brigerton, die toen nog Violet Legder heette. De vader van Violet is zelf een bijzonder lieve en positieve man, maar de moeder van Violet is het tegenovergestelde. Het is dus ook niet heel erg gezellig thuis, kun je je voorstellen. Daarom gaat hij af en toe aan de wandel, om te kunnen ontsnappen. Dit doet hij dan ook regelmatig met Lady Danbury, omdat ze allebei wel wat gezelschap kunnen gebruiken.

Van ‘t een komt ‘t ander.. en ja hoor, die twee duiken het bed in. Eenmalig, dat wel. Maar Violet is zo’n fan van Lady Danbury en het is zo not done om je vrouw te verlaten, dus het wordt verzwogen. Niemand mag weten van deze situatie. Ze wisselen af en toe nog wel wat gepijnigde blikken uit. Het mocht niet zo zijn.. ook heel erg verdrietig.

Daarna probeert ze nog gelukkig te zijn met de broer van Queen Charlotte (go Agatha) maar dat is niet hetzelfde. Ze besluit dan dat ze nooit meer gaat trouwen, dus alleen zal zijn voor de rest van haar leven. Een stoer besluit, wat goed bij haar past. Maar ook ergens verdrietig.

Mannen zijn óók onzeker en dit zijn hun grootste pijnpunten