Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 15 jan 2016
Leestijd: 3 minuten

Hoe je een potentiële liefde onbewust verpest

Je vindt hem leuk. Maar hoewel je echt wilt dat het deze keer gaat werken, doe je toch dingen die de liefde verpesten. Soms nog voor dat het een echte relatie is. Maar vanaf nu doe je dat nooit meer natuurlijk.

Je speelt spelletjes

Ja, hard to het spelen werkt en van niet al te gretig zijn gaat hij naar je verlangen. Maar je kunt het ook té bont maken. Als je hem dagen later pas een berichtje terugstuurt zal hij denken dat je helemaal geen interesse hebt. Hij zal geen zin meer hebben om moeite te doen. Terwijl het er juist om gaat hem te laten merken dat hij wel een kans maakt.

Je durft je gevoelens niet te uiten

Zelfs als jij vraagt: ’wat vind je van me?’, maak je een sarcastisch grapje. Dat je hem echt een enorme eikel vindt. Terwijl je wilt zeggen dat je tot over je oren verliefd bent. Het lukt je niet om te zeggen wat je echt voelt en wat je zou willen. En daarom zul je nooit krijgen wat je wilt.

Je kunt je ex nog niet loslaten

Je dacht dat je over hem heen was en je ontmoet iemand die je écht leuk vindt. Maar hoe lief en geweldig hij ook is, hij is niet je ex. Je kunt er niets aan doen, maar onbewust vergelijk je de twee mannen constant. Je nieuwe liefde lijkt het nooit te winnen en je zet al een punt achter jullie romance voor je hem een eerlijke kans hebt gegeven.

Of je bent bang dat hij zijn ex niet kan loslaten

Je weet dat niemand een onbeschreven blad is en dat zou je ook niet willen. Maar tegelijk lijk je zijn verleden maar niet te kunnen vergeten. Misschien omdat hij nog zo liefdevol over zijn ex praat. Of omdat z’n ex het nog heel goed kan vinden met zijn vrienden en familie. Het maakt je helemaal gek in je hoofd. Meestal nergens voor nodig, want een ex is niet voor niets een ex. Maar het vreet je op tot het te laat is.

Je bent bang om gekwetst te worden

Daarom doe je domme dingen, zoals net zo lang blijven zoeken op social media tot je iets vindt wat stom aan hem is. Of zoenen met je ex. Je zoent liever zelf iemand anders, dan dat je er achter komt dat hij dat heeft gedaan. Het is zelfbescherming, maar het is niet slim. Je geeft je nieuwe lover nooit een echte, eerlijke kans, omdat je bang bent pijn te zullen voelen. Ja, liefde kan godsgruwelijk veel pijn doen. Maar als je je niet openstelt kun je ook nooit ervaren hoe gelukzalig liefde je kan laten voelen.

Je liegt om interessanter over te komen

Je vindt jezelf misschien te saai of niet interessant genoeg. Daarom dik je verhalen wat aan en verzin je er zo nu en dan wat bij. Maar als het uitkomt dat je tegen hem hebt gelogen, is hij klaar met je. Relaties draaien nu eenmaal om eerlijk- en openheid. Als hij je niet spannend genoeg vindt is dat zijn probleem, niet het jouwe.

Je denkt dat je hem niet verdient

Eindelijk ontmoet je een man die je onmiddellijk geweldig vindt. Die niet alleen een genot is om naar te kijken, maar je ook op handen draagt. Maar in plaats van blij te zijn, in plaats van op een wolk in de zevende hemel te zweven, denk je dat je deze man niet verdient. Dat hij te goed voor je is. Waarom denk je dat? Ja, jij verdient een man die helemaal voor je gaat. Een man die geweldig is. Het is niet nodig onzeker te zijn. Hij wil bij je zijn, geniet ervan.

LEES OOK: Dating dilemma: Wat is er mis gegaan met het gewone avondje knuffelen?