Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Beauty en Style 4 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Wij zochten voor jullie uit hoe schadelijk blonderen echt is voor je haar

Op het moment dat je de highlight weer in je haar hebt zitten voel je je herboren. Het ziet er direct een stuk frisser uit. Maar toch vraag je je wel eens af hoe schadelijk blonderen is voor je lokken.

Misschien ben je al jaren aan het blonderen waardoor je niet eens meer weet hoe de kwaliteit voorheen was. Of merk je juist dat je haar droger is geworden sinds je highlights laat zetten.

Zo schadelijk is blonderen echt voor je haar

Er wordt niet voor niets gezegd dat gezond haar mooi haar is. Daarom zochten wij voor jullie uit hoe slecht blonderen nou echt voor je haar is.

Blonderen is eigenlijk niets minder dan het bleken van de haarpigmenten. De kleur wordt letterlijk uit je haar gehaald met als resultaat dat het lichter wordt.

Het begint allemaal met je haarkwaliteit

Ben jij gezegend met een gezonde haardos en wil je graag highlights? Dan hebben we goed nieuws. Volgens kappers daalt de kwaliteit van je haar met 3 punten na het verven. Op het moment dat je lokkeneen 10 scoort ga je dus naar een 7. Stel je haar is in slechte kwaliteit dan kan je zo afzakken naar een 3 en dat wil je natuurlijk niet.

Als het kan ga dan voor een haarkleuring

Zoals eerder benoemd is blonderen niets minder dan je haar bleken. Heb je zelf al blond haar? Kijk dan met je kapper of een haarkleur ook een mogelijkheid is. Dit is namelijk een ‘laagje’ over je eigen haar in plaats van het onttrekken van je eigen haarpigmenten.

Blonderen doe je bij een ‘blond kapper’

Dat je naar een professional gaat om je lokken te laten blonderen hoeven we je niet meer uit te leggen. Maar kijk ook goed naar welke kapper je gaat. De ene kapper heeft namelijk meer verstand van blonderen dan de ander. Kies een kapper die al veel vlieguren heeft gemaakt wat betreft blonderen dan weet je dat je haar letterlijk in goede handen is.

Wees consequent met verzorging

Misschien denk je na je dure kappersbezoekje “laat die verzorgingsproducten maar zitten”. Maar hier vergis je je in. Investeer in goede producten zodat je blonde lokken goed worden verzorgd. Vraag je kapper naar advies voor een verzorgende lijn met de volgende producten: shampoo, conditioner en een haarmasker.

En, hoe schadelijk is blonderen nou echt?

Ja helaas is blonderen één van de schadelijkste dingen die je je lokken aan kunt doen. Doordat je haar letterlijk wordt opgebleekt wordt het kwetsbaarder. Maar als je je haar niet te vaak blondeert, een goede kapper bezoekt én de juiste producten gebruikt beperk je de schade enorm en kun je optimaal genieten van je blonde haardos.

Misschien vind je dit ook interessant: