Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 21 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Huh? Er zijn manieren die er voor zorgen dat je korter ongesteld bent

Oh no! Het is weer zover: oma is op bezoek, het is de rode week of de rode duivel is in jouw lichaam lost gebarsten. Hoe dan ook: je bent buiten gebruik. Even in restauratie en natuurlijk weer nét op het moment dat het gewoon níet uitkomt. Vanavond had je seks gepland en dat kan nu niet doorgaan. Of toch wel? Dit zijn de manieren die ervoor zorgen dat je korter ongesteld bent dan normaal. Bedankt ons later maar, want nu moet je even alle zeilen bijzetten dat je morgen gewoon met je billen in het zand kan zitten en ‘s avonds genieten van een hete portie seks. Deze manieren werken namelijk fantastisch om jouw ongesteldheid in te korten. Winnen.

1. Seks seks seks

Om te willen seksen, moet je seksen. Klinkt goed? Precies. Door een orgasme zal namelijk jouw menstruatie inkorten. De spieren die jouw orgasme namelijk activeren, zijn namelijk ook actief bij jouw menstruatie. Een orgasme zal ervoor zorgen dat jouw bloed sneller zal vloeien (oke, klinkt niet zo chill) en dit zal het proces versnellen. Je bent dan immers eerder ‘leeg’. Oh en nog een bonus: de kramp die je kan ervaren van ongesteld zijn, worden verzacht door de orgasmes. Bring it on baby!.

2. Kuisboombes

Nu is het ‘kuis’ gedeelte van dit woord best een beetje grappig, maar de kuisboombes is wel echt een walhalla besje voor jouw lichaam. De kuisboombes is heeft namelijk invloed op jouw progesteron niveau. Een laag progesteron niveau in jouw lichaam kan leiden tot heftigere menstruatie’s. Door de hormonen van de kuisboombes in te nemen, zal het progesteron niveau beter in balans zijn en zo jouw ongesteldheid korter zijn.

3. Sporten

Jup, ook sporten. En zoals eerder al beschreven is, valt sporten tussen de lakens hier ook in. Maar simpelweg hardlopen of een andere intensieve sport is erg goed voor jouw cyclus. En niet per se tijdens jouw ongesteldheid, maar vooral ook de rest van de maand is het belangrijk lekker te sporten. Het is wetenschappelijk bewezen dat de bijvoorbeeld hardlopen de menstruatielengte kan verminderen. Daarnaast zal sporten ook jouw krampjes verminderen tijdens de rode week.

Klinkt dit ook als muziek in jouw oren? Een kortere ongesteldheid, dat wilt toch iedereen? Precies, en dat is nu dichterbij dan dat je denkt. Doei rode oma.

En dit is een vrij goede representatie van jouw ongestelde dag:Hilarisch herkenbaar: zo ervaart een vrouw die héftig ongesteld is haar dag