Kim van der Blom
Kim van der Blom Life 16 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze nieuwe TikTok-trend moet je uitproberen: ruil van huis net zoals in kerstfilm ‘The Holiday’

Ben je opzoek naar de perfecte kerstfilm om in de stemming te komen voor de feestdagen? Dan raden wij je aan om The Holiday te kijken. Het verhaal van deze film gaat momenteel viral op TikTok en veel mensen willen deze huisruil dan ook zelf uitproberen. Woon je in Amsterdam maar wil je tijdelijk van huis ruilen met iemand in een ander land? Nu is je kans!

Durf jij het aan?

The Holiday

Ben je niet bekend met de film? We vatten hem even samen: wanneer Iris (Kate Winslet) en Amanda (Cameron Diaz) relatieproblemen hebben, besluiten ze van huis te ruilen. Iris gaat naar Hollywood en Amanda naar Engeland. Ze ruilen van leven en al snel wordt de situatie een stuk beter wanneer beide dames verliefd worden op een van de lokale mannen.

De film stamt uit 2006 en is nog steeds erg populair. We kunnen het dan ook zeker wel een klassieker noemen. Het heeft alles wat je in een kerstfilm zoekt: knappe hoofdrolspelers, sneeuw en fijne filmmuziek. Hoewel zo’n huisruil onmogelijk lijkt, komt daar nu verandering in door TikTok. Veel dappere app-gebruikers willen dit namelijk wel eens proberen en zo ontstond er een nieuwe trend.

Huisruil via Tiktok

TikTokker Grace Gagnon plaatste een video met de oproep: ‘Iemand in Engeland wil van plaats wisselen voor de vakantie? Ik heb een studio-appartement aan de waterbron van Boston.’

@grace_gagnon

Serious inquiries only. Bonus points if you have a hot, single brother. #theholiday #boston

♬ The holiday theme –

‘Alleen serieuze aanmeldingen’ schreef ze bij haar video. ‘Bonuspunten als je een knappe, single broer hebt,’ voegt ze eraan toe. Ze verwijst natuurlijk naar acteur Jude Law.

Serieuze aanmeldingen

‘Het lijkt me leuk om ergens heen te gaan, niet voor kerst, maar na de kerst. Ik heb geen plannen voor oudejaarsavond, dus als ik het aan de overkant van de vijver kan vieren, zou ik erg blij zijn’ legt ze uit. Daarnaast heeft ze een google-formulier gemaakt dat (serieuze) kanshebbers kunnen invullen. Om ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt, gaat de ruil via een officiële website.

De video ging viral en kreeg zo’n drie miljoen views en hoop reacties. Veel TikTokkers zien dit als een mooie kans en nemen massaal video’s op met de hashtag #theholiday.

Wat vind jij van deze trend?

Dit zijn de beste kerstfilms ooit en ze brengen je gegarandeerd in de feeststemming