Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 13 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de beste kerstfilms ooit en ze brengen je gegarandeerd in de feeststemming

Hoe ga jij de feestdagen doorbrengen? Als je van plan bent om een filmmarathon te houden, bekijk dan zeker onze lijst. Deze kerstfilms moet je namelijk gezien hebben!

Pak de dekentjes maar uit de kast.

Kerstfilms die niet mogen ontbreken tijdens de feestdagen

Het is geen kerst zonder Home Alone of Love Actually. Deze films zijn échte klassiekers en je moet ze gezien hebben. Ook zijn er genoeg andere iconische kerstfilms die je gezellig samen met je familie kunt kijken. We zetten ze op een rijtje!

1. The Nightmare Before Christmas

TMDB

De pompoenkoning van Halloween Town, Jack Skellington, wil een keer wat anders doen tijdens Halloween. Wanneer hij Christmas Town binnenloopt, is hij zo onder de indruk dat hij zijn dorpsgenoten overhaalt om geen Halloween te vieren. In plaats daarvan neemt hij het kerstfeest over van Sandy Claws.

Waar kan ik het kijken: Disney+

2. Little Women

TMDB

Deze remake van‘Litte Woman’ moet je gezien hebben. In deze versie spelen getalenteerde actrices als Meryl Streep, Laura Dern, Emma Watson en Florence Pugh. Deze film vertelt het verhaal van de zusjes March: Amy, Meg, Jo en Beth. Het is een film vol met kerst, romantiek en sneeuw.

Waar kan ik het kijken: Netflix

3. Love Actually

TMDB

Ook deze klassieker heb je waarschijnlijk al 100 keer gezien maar mag niet ontbreken. Dit verhaal volgt het (dramatische) liefdesleven van acht Londenaren.

Waar kan ik het kijken: Netflix

4. How The Grinch Stole Christmas

cocktail
TMDB

De Grinch haat kerst en wil wraak nemen op de mensen die hem ooit iets hebben aangedaan. Op kerstavond besluit hij, vermomd als de kerstman, naar het dorpje te gaan om cadeautjes en kerstversiering te stelen. Cindy Lou begrijpt niet waarom hij dat doet en probeert met hem te praten.

Waar kan ik het kijken: Netflix

5. Elf

kerstfilms
TMDB

Ook deze klassieker kan niet missen. Elf gaat over Buddy die wordt geadopteerd door de Kerstman wanneer hij als baby per ongeluk mee gaat met de zak cadeautjes. Wanneer hij ontdekt dat hij geen echte elf is, gaat hij opzoek naar zijn echte vader.

Waar kan ik het kijken: Netflix

6. Home Alone

kerstfilms
TMDB

Home Alone gaat over de achtjarige Kevin McAllister die door zijn ouders vergeten wordt vergeten wordt en daardoor alleen thuis is. Snel leert hij voor zichzelf te zorgen en beschermt hij zichzelf en het huis tegen twee inbrekers.

Waar kan ik het kijken: Disney+

7. The Holiday

TMDB

Amanda heeft relatieproblemen en wil het liefst ver weg van alles en iedereen. Daarom gaat ze op vakantie en ruilt ze van huis met een onbekende Engelse. Hierdoor komt ze terecht in het leven van Iris.

Home Sweet Home Alone: een reboot van de populairste kerstfilm ooit

Waar kan ik het kijken: Netflix

8. Die Hard

TMDB

Een kleine knipoog naar de moderne film Love Hard op Netflix (Die Hard is toch de beste kerstfilm ooit?!) Niet iedereen ziet dit als een kerstfilm, maar het verhaal speelt zich toch echt af op een kerstfeestje. Misschien een goede optie om te kijken met vriendjes of vaders 😅.

Waar kan ik het kijken: Disney+

Deze kerst make-up past perfect bij je, volgens jouw sterrenbeeld