Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 13 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Kijkers Expeditie Robinson niet blij met eerste finalist van 2021

Het was een lang seizoen met veel gekke wendingen, maar nu is het bijna zo ver: dé finale van Expeditie Robinson. In de aflevering van afgelopen zondag zijn de eerste twee finalisten van 2021 bekend gemaakt. Toch is niet iedereen blij met de uitkomst van de proef..

Spoileralert!

De eerste proef van de halve finale

Vorige aflevering moesten we afscheid nemen van Sandra Ysbrandy, die net voor de halve finale naar huis werd gestemd nadat Yuki zijn immuniteitsring had ingezet. Nu maken de overige zes kandidaten zich klaar voor het eerste deel van de halve finale.

Je zou denken dat de kandidaten elkaar na 32 dagen wel kennen, maar dat was toch niet het geval. Voordat de proef begint, ontmoet Anouk Robbert voor het eerst. Maar ook JayJay en Britte hebben elkaar nog nooit gezien.

Fruit op een rijtje

De eerste proef is een ‘geheugenproef’. De kandidaten moeten over rotsen wandelen tot dat ze aankomen bij een rij met fruit. Het is de bedoeling dat ze de juiste volgorde van dit rijtje onthouden. Het spel gaat door tot dat er een iemand overblijft, een fout betekent namelijk al dat je niet meer verder mag spelen. Tijdens de eerste ronde vallen Yuki en Robbert al snel af.
De overgebleven vier spelen een ronde verder. Hier vallen Do en Anouk af. In de derde ronde maakt JayJay een fout, waardoor Britte de allereerste finalist wordt. ‘Zit ik in de finale?’ vraagt ze vol ongeloof en maakt vervolgens een radslag wanneer ze erachter komt dat het echt waar is.

Kijkers niet blij met eerste finalist Expeditie Robinson

Toch zijn veel kijkers niet blij met de eerste finalist. Kijkers zijn al een tijdje geen fan meer van Britte vanwege haar vele sluwe spelletjes. ‘Ik hoop een lieve speler te blijven. Maar ik heb in het verleden gezien dat die meestal aan het einde niet winnen,’ zei Britte aan het begin van de aflevering. Maar ook deze week is de ‘haat’ voor haar spelletjes niet afgenomen.

Ook werd ze veel vergeleken met F1-coureur Lewis Hamilton op de dag van de grote finale: ‘Die Britte rijdt vast Mercedes’ schreef een kijker op Twitter.

De tweede proef van de halve finale

Terwijl Britte afreist naar winnaarseiland, maken de overige vijf kandidaten zich klaar voor de tweede proef. Voor deze proef moeten de kandidaten een toren bouwen, terwijl ze het platform waar de toren op komt te staan in balans moeten houden. De toren valt bij iedereen om, maar bij Robbert blijft hij staan. Hij wint en mag is de tweede finalist.

Robbert heeft tijdens Expeditie Robinson nog nooit een individuele proef gewonnen. ‘Wat een moment om dit te doen’, zegt hij trots. ‘Ik had nooit durven dromen om in de finale van Expeditie Robinson te staan.’

Wie de laatste kandidaten worden die zich bij Britte en Robbert voegen, krijgen we donderdag pas te zien. Hierbij moeten de kandidaten een puzzel zien op te lossen.

Welke vier kandidaten gaan we in de finale zien?

Hier verblijven Kaj en Nicolette tijdens Expeditie Robinson