Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 2 dec 2021
Leestijd: 5 minuten

Dit zijn de 20 leukste kerstfilms op Netflix om je voor te bereiden op de feestdagen

De feestdagen komen eraan en wat is een betere manier om op de kerst voor te bereiden dan met kerstfilms?! Wij hebben de 20 leukste kerstfilms op Netflix op een rijtje gezet. Laatst schreven we al over de nieuwste kersthit:‘A Castle For Christmas’. Benieuwd waar deze film over gaat? Dat lees je hier!

Zet ze allemaal in je kijklijst!

1. Princess Switch

De hertogin van Montenaro, genaamd Margaret, ruilt de week voor kerstmis met haar lookalike Stacy. Stacy komt uit Chicago en is in Montenaro voor een bakwedstrijd. Het wordt alleen een beetje ingewikkeld als Margaret verliefd wordt op Stacy’s collega en Stacy op de verloofde van Margaret. Ook leuk: er zijn inmiddels twee vervolgdelen op deze film!

2. Single all the way

Peter wil niet langer de single persoon zijn tijdens de feestdagen en besluit zijn beste vriend mee te nemen naar zijn familie. Helaas valt het plan in het water wanneer zijn moeder zich ermee gaat bemoeien. Zij wil Peter koppelen aan James, de knappe fitnesstrainer.

3. Holidate

Sloane en Jackson haten het om vrijgezel te zijn tijdens de feestdagen. Wanneer deze twee vreemden elkaar ontmoeten, worden ze elkaars ‘holidate’. Een vaste date voor tijdens de feestdagen.

4. Let it snow

Als een klein dorpje tijdens kerstavond ondergesneeuwd wordt, verandert er alles van vriendschappen tot liefdesleven van een groep middelbare scholieren. Niets zal hetzelfde zijn..

5. The Holiday

Amanda heeft relatieproblemen en wil hier van weg. Daarom gaat ze op vakantie en ruilt ze van huis met een onbekende Engelse. Hierdoor komt ze terecht in het leven van Iris.

6. The Knight Before Christmas

De middeleeuwse ridder Sir Cole wordt tijdens kerst door een tovenares naar hedendaags Ohio gestuurd. Hierdoor wordt hij bevriend met Brooke, een scheikundelerares die niet meer in de liefde geloof. Samen gaan ze opzoek naar een manier om Sir Cole terug naar huis te sturen. Maar hoe graag wil hij eigenlijk nog naar huis?

7. The Christmas Chronicles

Broer en zus, Teddy en Kate Pierce, zijn van plan om op kerstavond de Kerstman op te wachten en alles te filmen. Hun plan wordt uiteindelijk een onverwachte reis, doordat ze in de slee van de Kerstman sluipen.

8. How The Grinch Stole Christmas

Er hoort ook altijd een klassieker bij. How The Grinch Stole Christmas is de perfecte film om in de holiday spirit te komen.

9. Four Christmases

Het koppel Kate en Brad proberen hun gescheiden ouders te ontwijken tijdens kerst door op vakantie te gaan. Als alle vluchten worden gecanceld en ze op het nieuws komen, zijn ze verplicht om bij ze langs te gaan.

10. Love Actually

Deze klassieker kan niet ontbreken. Love Actually volgt het liefdesleven van acht personen rond kerst.

11. A Christmas Prince

Een journaliste uit New York wordt naar Oost-Europa gestuurd voor een koninklijk evenement. Een knappe prins staat namelijk op het punt om koning te worden. Er blijkt snel meer in de lucht te hangen dan een journalistiek verslag.

12. The Holiday Calendar

Een fotografe, genaamd Abby Sutton, haalt geen voldoening uit haar baan. Wanneer ze een antieke advent kalender erft, zou dit haar kunnen helpen in haar zoektocht naar de liefde.

13. Love Hard

Een journaliste uit Amerika, die over haar mislukte datingleven schrijft, krijgt hoop wanneer ze Tag ontmoet op een datingapp. Voor de feestdagen besluit ze naar hem toe te gaan om hem te verrassen, maar Tag blijkt niet te zijn wie hij zegt dat hij is.

14. A Boy Called Christmas

Nikolas is een jongen die begin aan een avontuur in het besneeuwde noorden. Zijn vader is daar op zoek naar Elfhelm, het dorp van de elven. Al snel bewijst Nikolas, samen met een rendier, Blitzen, en een muis dat niets onmogelijk is.

15. Jingle Jangle: a Christmas Journey

In het stadje Cobbleton zit het vol met fantasievolle uitvindingen van de speelgoedmaker Jeronicus Jangle. Wanneer zijn meest waardevolle uitvinding wordt gestolen door een leerling, moet zijn kleindochter de magie terug weten te vinden.

16. Office Christmas Party

De CEO van een familiebedrijf dreigt om de afdeling van haar broer Clay te sluiten. Clay en zijn team organiseren een kerstfeest om een klant te krijgen die ervoor zal zorgen dat iedereen zijn baan kan houden. Alleen loopt het feest al snel uit de hand.

17. Holiday in The Wild

Kate Conrad boekt een tweede huwelijksreis met haar man, wanneer hun zoon gaat studeren. Maar dit loopt anders dan gepland wanneer haar man de relatie verbreekt. Ze besluit alleen af te reizen naar Afrika en helpt daar samen met piloot Derek Holliston een wees-olifantje. Vindt ze naast liefde in het land, ook liefde in een man?

18. Holiday Rush

De kinderen van populaire radio-dj Rush Williams worden erg verwent sinds ze hun moeder zijn verloren. Maar wanneer kerst bijna begint, verliest Rush zijn baan. Zijn producer Roxy Richardson en tante Jo komen hem helpen om een radiostation te kopen.

19. Elf

Ook deze klassieker kan niet in de lijst missen. Elf gaat over Buddy die wordt geadopteerd door de Kerstman wanneer hij als baby per ongeluk mee gaat met de zak cadeautjes. Wanneer hij ontdekt dat hij geen echte elf is, gaat hij opzoek naar zijn echte vader.

20. Polar Express

Wanneer een jongen twijfelt aan het bestaan van de kerstman, gaat hij op een fantasiereis naar de Noordpool in een magische trein. Hier mag hij persoonlijk de Kerstman ontmoeten.

Dit heb je nodig voor 5 december: HEMA verkoopt ‘Sint Dripcake’