Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 13 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

De finale van The Masked Singer was zó dichtbij: van deze twee kandidaten moesten we afscheid nemen

Afgelopen vrijdagavond was de halve finale van The Masked Singer. Het was weer een spannende aflevering.. Iedereen deed zijn of haar best voor een plekje in de finale. Maar ook deze keer moesten we afscheid nemen van niet één maar twee kandidaten.

Spoileralert!

De halve finale van The Masked Singer

De hints worden deze week op een speciale manier gegeven. In deze aflevering van The Masked Singer beantwoorden de overige kandidaten vragen tijdens een ‘persconferentie’.

De Krokodil versus De Giraffe

De eerste kandidaten die de strijd aangaan zijn De Krokodil en De Giraffe. Ze moeten tegen elkaar zingen in een sing-off. We komen tijdens The Masked Singer persconferentie met de Krokodil te weten dat ze ‘buitenlandse roots’ heeft. De Krokodil zingt een nummer van Beyoncé en de Giraffe zingt een nummer in perfect Frans. Beide zangers laten een goede indruk achter.

Na het stemmen blijkt De Krokodil het populairst en is daarmee de eerste finalist. De Giraffe moet nog een keertje zingen tijdens de ‘super sing-off’.

Het Biggetje vs de Haai

Ook tijdens sing-off van Het Biggetje en De Haai doen de zangers er alles aan om een plekje in de finale te bemachtigen. Door het optreden van de Haai denken The Masked Singer panelleden eindelijk te weten wie er in het pak zit, namelijk: Xander de Buisonjé. ‘Ik zie het aan zijn loopje’, zegt Gerard.

Tijdens de persconferentie met het Biggetje komen we erachter dat ze wel eens naakt te zien was in een mannenblad. Na de sing-off heeft het publiek besloten, De Haai gaat door naar de finale. Het Biggetje moet tegen de Giraffe en nog ander iemand strijden in de ‘super sing-off’.

Cupido vs de Stier

In de laatste sing-off van The Masked Singer zien we Cupido en de Stier. Cupido mag als eerst en de panelleden denken te weten wie er in het pak zit: Jamai Loman. Maar ze beginnen door de antwoorden tijdens de persconferentie toch te twijfelen.

Beide laten een goede indruk achter bij het publiek en de panelleden. Het publiek besluit uiteindelijk Cupido naar de finale te sturen. Hierdoor moet de Stier in de ‘super sing-off’ strijden tegen het Biggetje en de Giraffe.

De ‘super sing-off’

Tijdens de ‘super sing-off’ strijden het Biggetje, de Giraffe en de Stier voor dat laatste plekje in de finale van The Masked Singer. Na de optredens bepaalt het publiek wie dat laatste plekje in de finale krijgt. Helaas is het avontuur voorbij voor het Biggetje en de Stier. De Giraffe mag naar de finale.

De panelleden weten alle vier het Biggetje goed te raden: niemand minder dan Nicolette Kluijver zit in het pak. ‘Ik vind het heel erg en ik ben van het Biggetje gaan houden’ zegt Nicolette. Bij de Stier wisten alleen Gerard en Buddy het goed te raden. Edwin Evers is de Stier. ‘Het was fantastisch om te doen’ vertelt hij.

Aanstaande vrijdag is de finale mét De Haai, De Krokodil, Cupido en De Giraffe. Wie zitten er nog in de pakken en wie wint dit seizoen van The Masked Singer?

Panelleden The Masked Singer raden identiteit van ‘de boekenwurm’ niet en zijn in shock door de uitkomst