Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Life 8 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Internationale Vrouwendag: dit zijn 5 inspirerende vrouwen om te volgen op Instagram

Het is vandaag Internationale Vrouwendag. De dag waarop we ‘vrouwen vieren’. Toch zou deze dag niet de enige moeten zijn waarop we vrouwen in het zonnetje zetten. Maar, ter ere aan vandaag zetten wij vijf inspirerende vrouwen op Instagram op een rij. Volg deze accounts om elke dag vrouwen te vieren en geïnspireerd te worden.

Van een Instagramaccount over body positivity tot empowerment van vrouwen.

Instagram-accounts die vrouwen vieren en inspireren

Op Instagram heb je verschillende accounts die op een leuke, creatieve en luchtige manier feministische quotes en foto’s delen. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met een aantal van deze account voor en door vrouwen.

1. @rianne.meijer

Rianna Meijer is content-creator op zowel Instagram als Youtube. Op haar Instagramaccount kan je zien dat ze typische ‘influencer-foto’s’ plaatst. Ook laat ze heel mooi het ‘echte’ leven laat zien. Vrouwen zullen zich herkennen in haar vaak hilarische foto’s.

2. @girlsbuildingempires

Girlsbuilingempires post vooral motiverende quotes. Deze quotes hebben als doel: “Empowering ambitious women to build their own empires.” Het is een Amerikaans feministisch Instagram-account en post zowel eigen content als content van anderen.

3. @spencer.barbosa

De Canadese Spencer Barbosa is all about selflove. Ze post inspirerende quotes en realistische foto’s. Dit doet ze om vrouwen te helpen meer zelfliefde te krijgen. Volg je haar op Instagram, dan zal je positiviteit op je feed voorbij zien komen. Ze is het volgen waard.

4. @danaemercer

Danae is een freelance reis- en gezondheidsjournalist. Ook is ze content-creator en selflove-activist. Op haar Instagram-account laat ze zien hoe influencers op foto’s posen, om een zo strak mogelijk lichaam te hebben. Ook laat ze zien hoe makkelijk het is om je foto’s te fotoshoppen. Ze maakt vrouwen bewust van het feit, dat niet alles wat je online ziet echt is.

5. @zeikschrift

Madeleijn van den Nieuwenhuizen geeft gebruikt haar Instagram-account @zeikschrift om kritiek te geven op media. Hierbij kijkt ze vooral naar stereotypering, body shaming en heteronormativiteit door de media. Dit account richt zich niet alleen op vrouwen. Daarentegen is het account wel het volgen waard.

Femme-power: dit zijn de leukste vrouwenlichamen voor in je interieur