Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 1 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Inventing Anna op Netflix uitgekeken? Dan moet je dit echte interview ook zien

Inventing Anna is Netflix’ nieuwste hit, gebaseerd op de echte gebeurtenissen rond nep-erfgename en fraudeur genaamd Anna Delvey (echte naam: Anna Sorokin). De serie presenteert zichzelf als een combinatie van feit en fictie en vertelt het verhaal van een journaliste uit New York die het verhaal van Anna oppikt en daar over wil schrijven. Ze heeft een primeur en bezoekt de veroordeelde Anna in de gevangenis. Verder duikt de serie dieper in op alle trucjes van de Russische Sorokin en dat is af en toe best shocking.

Inventing Anna

Zo vertelt Anna dat ze een steenrijke Duitse erfgename is en dat ze op haar 26e verjaardag een grote som aan geld zou ontvangen. Ze deed zich vier jaar lang voor als een echte rijke socialite en veroverde een plekje in de New Yorkse elite. Ze liet anderen regelmatig voor haar betalen met de belofte dat ze het geld later zou overboeken. Ook vervalste ze checks en leningen en hield ze zelfs de slimste mensen voor de gek.

Anna heeft zelfs een keer 60.000 euro geleend (of beter gezegd gestolen) van de Vanity Fair business-creditcard van haar ‘vriendin’ Rachel Williams. Dit betaalde zij obviously niet terug en Rachel kwam hierdoor in grote problemen. Anna heeft wel meer mensen in de maling genomen maar zelf snapt ze niet waar mensen zich zo druk om maken. In haar ogen heeft ze nooit ‘gestolen’, maar hebben mensen altijd vrijwillig voor haar betaald.

Bekijk de trailer van de serie hieronder:

Ja, het is écht gebeurd

Hoe onwerkelijk het verhaal soms lijkt, de meeste dingen in de serie zijn echt gebeurd. Sommige karakters en namen zijn anders en natuurlijk zijn sommige gebeurtenissen ietwat overdreven of anders nagespeeld. Maar het verhaal blijft ongeveer hetzelfde.

Anna (Delvey) Sorokin
De echte Anna (Delvey) Sorokin

Interview met de ‘echte’ Anna

Actrice Julia Garner kruipt in de huid van miss Delvey en neemt zelfs haar Duits/Russische accent over, tot grote ergernis van vele kijkers. Als je Anna zelf hoort praten dan hoor je waar het vandaan komt. Nu we het er toch over hebben: er bestaat een recent interview van de echte Anna Sorokin waarin ze haar verhaal vertelt. In 2021 werd ze na een gevangenisstraf van 4 jaar voorwaardelijk vrijgelaten uit de vrouwengevangenis en in het interview hoor je het accent én de felle opmerkingen die in de serie ook voorkomen. Ze deed er alles aan om haar plekje in de elite te verdienen en hoe ze daar kwam maakte haar niks uit. Wel zit Anna momenteel in een immigration detention center omdat haar verblijfsvergunning inmiddels is verlopen.

Benieuwd naar het interview? Je ziet het hieronder:

Dit moet je zien: de meest bekeken TikToks van 2021