Redactie
Redactie Confession 23 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Isabelle (22): ‘Ik heb een AirTag in de auto van mijn vriend verstopt en het beïnvloedt mijn relatie onwijs’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Isabelle* (22) over haar riskante actie.

Disclaimer: AirTags zijn niet bedoeld om personen mee te volgen of spullen die niet van jou zijn. In veel landen en regio’s is het een misdrijf als je deze producten gebruikt om personen te volgen zonder hun toestemming.

‘Ik heb een AirTag in de auto van mijn vriend verstopt’

AirTags zijn een ideale uitvinding om bijvoorbeeld je tas of sleutels mee terug te vinden. Maar wat als je het kleine apparaatje gebruikt om een geliefde te traceren?

Hi Isabelle, jij hebt een AirTag in de auto van je vriend verstopt?

”Klopt. Ik had ‘m nog over van vakantie en kreeg ineens een ingeving. Het is niet dat ik mijn vriend verdenkt van vreemdgaan, maar iets in mij dacht dat het toch handig was om hem te kunnen traceren wanneer ik wilde. Gewoon als een soort test.”

Zijn er dingen gebeurt waardoor je denkt dat hij soms liegt?

”Nee, eigenlijk niet. Maar hij zegt weleens dingen die ik achteraf dubbel vind. Zo deelt hij bijvoorbeeld nooit zijn locatie op WhatsApp, dat vindt hij ‘onzin’. Hij appt altijd een adres, als ik hem ergens op ga zoeken. Omdat hij een Android-telefoon heeft kan ik hem ook niet op Zoek Mijn Vrienden toevoegen. Met mijn vriendinnen doe ik dat wel en het leek mij met mijn vriend ook erg handig. Toen ik dat vertelde, reageerde hij extreem fel.

Die felle reactie heeft mij aan het denken gezet. Want waarom zou je het zo’n probleem vinden om je locatie te delen?”

Hoelang volg je hem al met de AirTag?

”Nu zo’n twee maanden.”

En heb je wat verdachte dingen ontdekt?

”Nee, dat nog niet. Telkens als ik hem vraag wat hij aan het doen is, dan klopt de locatie van zijn auto met zijn antwoord. Wel zegt hij af en toe dat hij thuis is, terwijl zijn locatie dan nog zegt dat hij op pad is. Toch scheelt dat vaak maar een half uurtje. Dus dat vind ik niet zo’n groot probleem.

Wel merk ik dat ik er zelf veel onrustiger van wordt. Ik ben obsessief bezig met zijn locatie. Ik vraag hem ook veel vaker waar hij is, puur omdat ik dan wil checken of dat klopt. Hij merkt denk ik ook wel dat ik veel achterdochtiger overkom. Wat dat betreft, beïnvloedt het mijn relatie wel. Toch durf ik de AirTag nog niet weg te halen, want wat als het wel een keer van pas komt?”

Ben je niet bang voor zijn reactie als hij erachter komt?

”Die kans is erg klein. Hij heeft een Android-telefoon, dus die pikt ook niet op dat er vaak een onbekende AirTag met hem meereist. Daarnaast heb ik de tag best goed verstopt, dus hij vindt ‘m sowieso niet.”

*De echte naam van Isabelle is bekend bij de redactie.