Redactie
Redactie Entertainment 23 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Jessie Jazz bevallen van zoontje Xavier: dit is de bijzondere betekenis van de Spaanse naam

Gisteren maakten Jessie Jazz Vuijk en Kaj Gorgels bekend dat zij op 11 oktober de trotse ouders zijn geworden van hun ‘heerlijke kuikentje’ Xavier. Maar is de betekenis van deze mooie Spaanse naam?

De foto’s liegen er niet om: het kleine mannetje is om op te vreten.

Jessie Jazz is bevallen

De afgelopen maanden zagen we, via video’s op Instagram, Jessie Jazz al op hun geliefde eiland Ibiza paraderen met een prachtige baby belly. Het was al langer bekend dat Jessie in oktober was uitgerekend, maar wanneer de baby ter wereld zou komen, bleef natuurlijk een verrassing. Gisteren kwamen Jessie Jazz en Kaj Gorgels op Instagram met het heuglijke nieuws dat zij op 11 oktober de trotse ouders van Xavier zijn geworden.

”Vanaf 11-10-2023 in ons leven en met geen mogelijkheid meer weg te denken. We knallen helemaal uit elkaar van liefde door dit ongekende heerlijke kuikentje ♥️👶🏼” schrijven zij bij de foto van hun gezin. En wij moeten toegeven: wij smelten ook weg bij dat schattige koppie van Xavier.

De naam Xavier

Dat Kaj en Jessie voor een Spaanstalige naam kiezen, is geen verrassing. Zoals we Kaj weleens in de Geuze & Gorgels podcast hebben horen zeggen, zijn zij nog lang niet van plan om weg te gaan op Ibiza. Dat betekent dat hun kinderen op Ibiza naar school zullen gaan, met veel Spaanse klasgenootjes. Dan is het natuurlijk fijn als jouw vriendjes en vriendinnetjes jouw naam zonder moeite uitspreken. Daarnaast is Xavier ook een mooie en charmante naam.

Maar wat betekent de naam? De oorsprong van Xavier komt van een middeleeuwse Baskische achternaam die is afgeleid van een plaatsnaam, van het Baskische ‘Etxeberri’ dat ‘het nieuwe huis’ betekent. In de loop der jaren is Xavier de zwaar gemuteerde Spaanse variant van Etxeberri geworden. Als we kijken naar de Franse betekenis van het naam, dan komen we uit op `redder’ en ‘helder’. Ook mooi.