Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 21 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Op jezelf wonen voor een prikkie? In Italië scoor je al een huis voor 1 euro

Zou je wel uit huis willen, maar laat je budget nog niet eens een garagebox toe? Geen probleem, in Italië scoor je al een huis voor 1 euro! Eerlijk toegegeven, daar hangen wel wat voorwaarden aan. We praten je bij.

Zie je jezelf al zitten? Op een rode Vespa naar je huis rijden in Italië?

Huis kopen in Italië voor 1 euro

Hier in Nederland is het vinden van een huis zo makkelijk nog niet, thanks to een woningtekort. Niet gek dat je op den duur verder gaat kijken naar andere mogelijkheid. Stop met zoeken, wij hebben het al gevonden. In het dorp Laurenzana in Italië scoor je namelijk al een huis voor 1 euro.

Oké, daar moet je wel nog het een en ander aan verbouwen én een borg betalen, maar dan heb je wel een woning in Italië voor maar 1 euro.

De voorwaarden

Schrik niet, maar voor de borg wordt 5.000 euro gevraagd. Het is een borg, dus dat scheelt dan weer. Wel moet het gekochte huis voor 1 euro binnen een jaar worden opgeknapt, anders vervalt de borg. Als je als koper direct tekent en op papier de eigenaar bent, hoef je geen borg te betalen.

Dat doet de gemeente om nieuwe inwoners te helpen om hun droomhuis te kopen zonder dat er allerlei gekke eisen en moeilijke procedures moeten worden opgestart. De huizen gaan daar weg voor 1 euro omdat het Italiaanse dorp wel wat nieuw leven kan gebruiken.

De gemeenschap daar wordt namelijk steeds kleiner, omdat veel inwoners naar steden in de buurt trekken, zoals Napels. Om dat tegen te gaan doen sommige gemeentes een aparte actie: nieuwe inwoners krijgen een bepaald bedrag per maand (in Santo Stefano Di Sessania is dat tot 667 euro) en als je een bedrijf start krijg je 20.000 startkapitaal. Misschien is dit dus wel hét moment om van je hobby je job te maken.

Wil je liever in een ander dorp in Italië wonen? Dat kan, op deze website staan alle huizen die je in Italië kan scoren voor 1 euro.