Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Life 9 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze Jam Jar Gin & Tonic is hét perfecte drankje voor deze zomer en zo maak je ‘m

TikTok is niet alleen een plek waar je make-uptips, kledingtrends en lekkere recepten kunt terugvinden maar je vindt er ook heel wat lekkere cocktailideeën. Zo zagen we al de Capri-sun cocktail voorbij komen en nu gaat de Jam Jar Gin & Tonic cocktail helemaal viral op TikTok.

Jam Jar Gin & Tonic cocktail

Op TikTok maakte @hitchcockhappyhour een Jam Jar Gin & Tonic. De naam zegt het al, mensen gebruiken een jampot om een cocktail te maken. Hoe maak je deze cocktail? Eerst voeg je gin toe aan je bijna lege jampot (liefst rode jam) en geef je hem een ​​goede shake om de alcohol met de jam te laten mengen. Voeg daarna, op klassieke gin-tonic-manier, tonic water toe en een scheutje bitter als je dat lekker vindt. Kijk onderin dit artikel voor het volledige recept.

@hitchcockhappyhour

Reply to @ciaranfreeman7 the ultimate gin and jam girlie cocktail #cocktail #gin #mixology #cocktailtok #fyp #ginandtonic #recipe #mixologytiktok #HPSustainableSounds #hendricksgin

♬ As It Was – Harry Styles

De maker van de video gebruikt lavendel bitters-en komkommer tonic in haar cocktail. Je kunt natuurlijk zelf kiezen welke smaken jij in je cocktail doet. Zo kan je ook kiezen voor citrus bitters en bijvoorbeeld een normale tonic.

Recept

Ingrediënten

1 bijna lege jampot
50 ml gin
Ijs
5 druppels citrus- of lavendelbitter (eigen keuze)
100 ml tonic

Hoe maak je de Jam Jar Gin & Tonic cocktail?

Gebruik een jampot waar nog een laagje jam in zit.. denk aan ongeveer een eetlepel. Doe daarna de gin in de jampot. Schud de jampot één minuut en doe dit daarna nog een minuut maar dan met ijs in de jampot. Voeg het mengsel over in een cocktailglas waar ook ijs in zit, doe vervolgens iets bitters in het glas (als je dat lekker vindt) en giet daarna de tonic erbij. De jam geeft de cocktail een lekkere zoete smaak en een mooi kleurtje. Het enige nadeel is dat je eerst een pot jam leeg moet eten om te kunnen genieten van de cocktail.

Enjoy je Jam Jar Gin & Tonic cocktail!

Lekker! Deze 5 cocktail-recepten wil je deze lente proberen