Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Sterrenbeelden 2 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Je minder goede eigenschappen op basis van je sterrenbeeld – en daar kun je wat aan doen!

Soms kan je misschien wat bot uit de hoek komen, snel boos worden of wat eigenwijs zijn. Allemaal karaktereigeschappen die mensen hebben en waar we allemaal wel eens wat bewuster van mogen zijn. Hoe bewuster je er namelijk van bent, hoe meer je zal proberen deze slechte eigenschappen te verbeteren.

Misschien ben jij je nog niet zo bewust van je vuilkuilen. Daar gaan wij je bij helpen. Op basis van je sterrenbeeld is dit wat we kunnen zeggen over jouw negatieve eigenschappen, en óók hoe je deze kan veranderen.

Sterrenbeeld en je negatieve eigenschappen

Natuurlijk heeft je sterrenbeeld meer positieve eigenschappen, dan negatieve. Toch maakt dat het niet belangrijker om je ook bewust te zijn van je mindere kwaliteiten. Soms kan je die negatieve eigenschappen namelijk ook omzetten in iets positiefs. Vergeet ook niet dat iedereen minder goede karaktereigenschappen heeft en je dus echt niet de enige bent.

Ram

Een Ram is impulsief, verveelt zich snel, stopt ergens mee wanneer het niet gaat zoals hij wil, kan veeleisend zijn én is ongeduldig wanneer iemand iets niet begrijpt. Door deze eigenschappen kan een Ram mensen snel afschrikken. Probeer je wat meer in te leven in de situatie van een ander.

Stier

De stier is kritisch, koppig, bezitterig en veeleisend. Bij een Stier gaat het vaak op hun manier, of helemaal niet. Ook kan een Stier best wel jaloers zijn. Probeer dit wat meer los te laten, misschien dat dit ook voor wat meer rust bij jezelf zorgt.

Tweelingen

Mensen met het sterrenbeeld Tweelingen vervelen zich snel, kunnen goed liegen en zijn wispelturig. Tweelingen roddelen snel ook al gaat dit onbewust. Ook zijn ze slordig en houden ze niet van huishoudelijke taken, omdat ze vinden dat ze te druk zijn met andere dingen. Een Tweelingen kan de meest geduldige mensen gek maken, doordat ze zo wispelturig zijn. Tweelingen, let een beetje op welke informatie je van wie áán wie vertelt.

Kreeft

Een Kreeft is humeurig. Nu denk je waarschijnlijk: ‘is dat het?’, maar humeurig zijn heeft meerdere kanten. Zo kan een Kreeft uit het niets, boos, onaardig en chagrijnig zijn. Zijn ze de hele dag stil en ‘s avonds ineens hartstikke vrolijk en is het de kilste maar tegelijkertijd warmste persoon die je kent. Als kreeft kan je het beste aan de mensen om je heen uitleggen dat je wat chagrijnig kan zijn, maar dat het echt niet aan hun ligt.

Een Kreeft is dan wel weer écht een kei in vriendschappen onderhouden.

Leeuw

Een Leeuw is veeleisend, vermoeiend en egoïstisch. Een Leeuw kan de hele dag over zichzelf praten. Wat leuk is, maar niet voor een hele dag. Ook heeft een Leeuw veel aandacht nodig, wanneer die aandacht niet wordt gegeven kan een leeuw boos worden. Leeuw, probeer ook eens naar anderen te luisteren.

Maagd

Piekeren, besluiteloos, zuinig, allemaal eigenschappen van een Maagd. Een Maagd piekert de hele dag, waardoor hij ook geen besluit kan maken. Zuinig is hij ook, wat soms als gierig gezien kan worden. Een Maagd moet proberen wat risico’s te nemen.

Weegschaal

Een Weegschaal is niet bewust van de behoefte van anderen. Soms merken ze niet eens op dat er andere mensen in de buurt zijn. Voor een Weegschaal is het moeilijk om interesse in een ander te tonen. Dit leren zal tijd kosten, maar is wel belangrijk als je je contacten wilt behouden.

Schorpioen

Een Schorpioen moet alles van iedereen weten en bemoeit zich ook met alles en iedereen. Ook kan een Schorpioen boos worden als ze iets niet weet, maar veel mensen houden van privacy Schorpioen. Vergeet dit niet.

Boogschutter

Een Boogschutter kan chagrijnig zijn als hij iets vervelend vindt, maar dat nog niet uitgesproken heeft. Dit loopt soms ook uit in een ruzie. Ook houdt de Boogschutter niet van verplichtingen, wat hem niet heel betrouwbaar maakt. Eerder je frustraties uitspreken en vaker proberen je aan een afspraak te houden is het proberen waard.

Steenbok

Een Steenbok is erg eigenwijs en overambitieus. Hij maakt anderen onzeker door altijd de beste te willen en vaak te zijn. Ook is hij eigenwijs en heeft daarom vaak vervelende discussies met anderen. Je hoeft je mening natuurlijk nooit te veranderen voor iemand anders, maar je een beetje inleven hoeft niet moeilijk te zijn.

Waterman

De Waterman moet vrijgelaten worden. Hoe meer je hem tegenspreekt, hoe lelijker hij tegen je kan doen. Ook is een Waterman eigenwijs. Je kan ook rustig vertellen dat je het ergens niet mee eens bent, je wil toch niet dat anderen denken dat je onaardig bent, Waterman?

Vissen

Vissen kan geen beslissingen nemen, houdt niet van conflicten en ontloopt de realiteit. Wat ervoor zorgt dat je ook niet vaak je mening durft uit te spreken. Mensen vinden het vervelend om niet te weten wat jij nou wilt. Spreek je mening gewoon een keer uit, de mensen om je heen zullen dat juist waarderen.

Déze sterrenbeelden zou je vooral niet moeten daten volgens de sterren