Emma Toussain
Emma Toussain Relaties 27 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

4 manieren om als jongvolwassene nieuwe vrienden te maken

Vroeger was het zo makkelijk om vrienden te maken.. je zit op school, doet aan sport en iedereen kletst makkelijk met elkaar. Hoe ouder we worden hoe meer we gaan nadenken en ook hoe kieskeuriger we zijn. We vinden niet iedereen zomaar aardig en het is ook lastig om vriendschappen te onderhouden omdat iedereen zijn eigen leven heeft. Daarom zijn ook best veel jongeren eenzaam, omdat het zo lastig is om nieuwe vrienden te maken. Of je nou in een nieuwe stad woont of dat je je oude vrienden gewoon niet meer zo leuk vindt.. wij geven je tips.

Nieuwe vrienden maken

Want van thuis alleen op de bank zitten komen er helaas ook geen nieuwe contacten bij.. alhoewel, bij punt #4 zou dat best nog kunnen.

1. Begin op je werk

Je hebt als het goed is heel wat leuke mensen rondlopen bij jou op de werkvloer. Dus maak van je werk-bestie ook je echte bestie. Ga samen na werk ook leuke dingen doen en bouw een band op die niet alleen maar met werk te maken heeft. Voordeel is dat je deze persoon ook vaak ziet dus dat het minder moeite kost om deze relatie te onderhouden. Nadeel is dat als jullie ruzie hebben dat het ook wel eens naar kan worden op werk.

2. Investeer in oude vriendschappen

Het kan best zijn dat je oude vriendinnen (of buurmeisje) die je al eventjes niet meer gesproken hebt opeens weer heel goed in je leven passen. Daar moet je geen gebruik van maken, maar je kent elkaar toch al en als het gezellig is is dat alleen maar mooi meegenomen!

3. Gebruik apps

Helemaal niet zo gek hoor, om apps te gebruiken. Waarom wel vertrouwen op de technologie voor de liefde maar niet voor vriendschap? Bumble heeft bijvoorbeeld een BFF-variant waar je nieuwe vriendinnen kan vinden. Wel zo makkelijk, kan je meteen filteren op favo eigenschappen.

4. Social media

Je kunt natuurlijk ook nieuwe besties zoeken via social media. Je ziet hoe iemands leven eruit ziet en ook al krijg je iets mee van de persoonlijkheid. Trek de stoute schoenen aan en stuur gewoon een berichtje of jullie kunnen afspreken, de kans is groot dat dat lukt.

Nostalgie én heel erg leuk: probeer dit weekend het High School Musical drankspel