Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Celebrities 3 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Kim Feenstra emotioneel over nieuw IVF-traject: ‘Ik moet fucking positief blijven’

Het 39-jarige model, Kim Feenstra haar grootste wens is een broertje of zusje voor haar zoontje Brooklyn (2,5). Haar eerste kind kreeg ze via een IVF-traject. Een tweede kindje krijgen is dus niet vanzelfsprekend voor haar. Op Instagram deelt ze een foto met tientallen spuiten en tabletten en een emotioneel gedicht over het traject waar ze voor de tweede keer in zit.

Flink zijn

Kim Feenstra is openhartig over de worstelingen waarmee ze te maken heeft bij het IVF-traject. Ze deelt haar frustraties, teleurstellingen en verdriet in een gedicht op Instagram. “Flink zijn. Op het wachtbankje. Weer een test. Negatief. Steek. Recht door mijn hart. Uitslag op de test. 1 streep. Fucking negatief. Maar ik moet, fucking positief blijven”, schrijft Feenstra.

Ondanks de vele tegenslagen blijft Kim het toch proberen, zo schrijft zij: “Nog even flink zijn. Pauze, stoppen of doorgaan? Doorgaan. Tanden op elkaar. Weer een prik. Weer een pil. Honderd pillen. Tel kwijt. De hormonen. De akelige hormonen. ‘We doen het voor een mooi doel’ We? Ik voel me alleen. Mijn lijf. Waar ben ik? Wie is zij? Ik ken haar, Maar ik herken haar niet. Volle moed. Nog een ronde. Even flink zijn. Gezond eten. Bewegen. Foliumzuur. Bla bla bla.”

‘Ik moet blij zijn’

Na een lang ivf-traject werd Kim in oktober 2020 moeder van haar zoontje Brooklyn. Ze is dankbaar dat ze al moeder is en ze is zich ervan bewust dat ze hier blij mee moet zijn. “Al gezegend met een kind”, valt er te lezen in het gedicht. “Handjes knijpen. Hoop. Weer flink zijn. Wensen. Manifesteren. Teleurstelling. Pijn. Tranen. Ze komen. Ze stromen. Wie draagt mijn hart? Een hart van lood. Schuldgevoel. Ik moet blij zijn. Ik ben ‘al’ een mama, wij zijn ‘al’ ouders. Misschien zij nooit. Ik gun het hen ook. Weer schuldgevoel. Verdriet. Duizend tranen. Tel kwijt.”

Dat zij niet zwanger kan worden voelt oneerlijk voor haar. “In ons hart is warmte. In mijn buik is ruimte, in ons huis ook. Genoeg. Kom op. Kop op. Nog even flink zijn. Nog één keer flink zij”, schrijft Kim.

Steun en lieve berichtjes

Onder haar Instagram post krijgt Kim veel steun en zijn er lieve berichtjes te lezen van zowel BN’ers als onbekende mensen. Zo comment Lieke van Lexmond: “Lieve Kim. Je woorden raken. Ik wens met je mee dat de ruimte prachtig gevuld zal worden.”  Ook wij hopen het beste voor Kim en gunnen het haar van harte om nog een kindje te krijgen.

6 redenen waarom vrouwen met tattoos de beste bedpartners zijn