Janne Vogel
Janne Vogel Love & Seks 23 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Het zijn de kleine dingen die het doen: 10 x zo voelt je partner zich elke dag speciaal

Verliefd zijn is magisch, maar een relatie gaat buiten de romantische komedie vaak niet alleen over rozen. Met de volgende tips laat je je partner weten hoe speciaal hij of zij voor je is, zelfs op de drukste dag van de week. Het zit ‘m in de kleine dingen.

Kleine dingen die je kunt doen om je partner blij te maken

Een weekendje weg en mooie cadeautjes zijn leuk (en altijd welkom), maar je kunt je lief ook laten merken dat hij of zij speciaal is op een andere manier. Wat dacht je van de volgende tien kleine dingen.

1. Kleine verrassingen

Koop zijn of haar favoriete chocola of zet een speciaalbiertje en een diepvriespizza voor je lief klaar als je weet dat hij of zij een drukke dag heeft gehad. Wedden dat je partner er blij van wordt? En daar heb jij op jouw beurt ook weer iets aan.

2. Luister écht

Leg je telefoon even weg wanneer hij of zij je iets vertelt en laat zien dat je echt de aandacht hebt voor jouw lief. Dit lijkt misschien een heel klein dingetje, maar de impact van zo’n actie is groot.

3. Kook iets lekkers

Maak zijn of haar lievelingseten klaar, schenk er een lekker wijntje bij en geniet van een heerlijke maaltijd samen. Met een lekkere maaltijd bedoelen we echt niet per se een driegangendiner. Pasta bolognese will do.

4. Zorg dat je er voor je lief bent

En dan bedoelen we niet dat jij altijd een oplossing moet zoeken voor de problemen van de ander. Dat kan soms juist vervelend zijn. Het feit dat je er bent en laat zien dat je je in je partner inleeft, is vaak al meer dan genoeg.

5. Complimentjes

Klinkt voor de hand liggend, maar zéker als je al wat langer een relatie hebt, schiet het geven van complimentjes er nog weleens bij in. En zeg zelf, wie vindt het nou niet fijn om te horen dat ‘ie er goed uitziet?

6. Ruim iets op voor je partner

Blijf je bij je lief slapen en is hij of zij al naar werk of naar college? Maak het bed op en trek even snel zijn of haar kamer of appartement strak. Wordt ongetwijfeld gewaardeerd.

7. Briefjes

Een van onze favoriete kleine dingen om te doen: stop een lief briefje in zijn of haar portemonnee of plak een post-it op de deur of op de koelkast. Waar je ze ook achterlaat, lieve briefjes zijn altijd goed.

8. Bloemen!

Neem een keer zomaar een roos voor hem of haar mee. Een supermarktboeketje of leuke bos tulpen volstaan ook. Het gaat om het gebaar.

9. Zorg voor je lief

Uit je liefde voor hem of haar door voor je partner te zorgen. Heeft hij of zij een stressvolle week gehad? Laat het bad vollopen en steek kaarsjes aan terwijl je een lekker theetje voor hem of haar inschenkt. Of doe vast boodschappen om hem of haar iets uit handen te nemen. Dit soort kleine dingen laten het vuur branden.

10. Gelóóf dat je partner speciaal is

Je laat iemand simpelweg speciaal voelen door honderd procent te geloven dat deze persoon speciaal is. Herinner je lief eraan hoe blij hij of zij je maakt en pronk met hem of haar. Succes gegarandeerd.

Lees ook: