Shanice Zoeteweij
Shanice Zoeteweij Beauty en Style 24 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Verveel je je? Dan zijn dit de leukste beauty podcasts om te luisteren

Of je nou niks te doen hebt of normaliter veel reist: zulke uurtjes voelen toch altijd een beetje zonde van je tijd. Met deze beauty podcasts hoef je jezelf niet meer te vervelen én heb je weer leuke nieuwtjes te delen met je vriendinnen en collega’s.

Onze favoriete beauty podcasts

Krijg jij het liefst make-up tips van niemand minder dan de make-up artist van Gigi Hadid, wil je weten wat je het beste kunt doen voor jouw huid of luister je het liefst naar de succesverhalen van girlbosses achter jouw favoriete beautymerken? Tussen deze podcasts vind je sowieso wat je zoekt.

1. Breaking Beauty

Luister drie keer naar Jill en Carlene van Breaking Beauty en je hebt het idee dat je ze al jaren kent. De gezellige dames zijn inmiddels drie jaar bezig met hun podcasts en uitgegroeid tot een van de grootste. Met gasten als Glossiers Emilie Weiss, verschillende dermatologen en rubrieken zoals #askmeanything is het elke week woensdag een feestje wanneer de nieuwe aflevering uitkomt.

Luister Breaking Beauty hier.

2. Chemist Confessions

Ken je Chemist Confessions al op Instagram? Op dit account lichten ze verschillende ingrediënten toe zonder abracadabra-taal. Sinds een half jaar doen ze dat ook in podcast format en dat bevalt ons goed. Waar je vaak geen zin hebt om de handleiding van een product of ingrediënt te lezen, vertellen Victoria en Gloria op een fun manier hoe het nu écht zit.

Luister Chemist Confessions hier.

3. The Emma Guns Show

Emma is een beauty journalist die al jaren meedraait in het wereldje. Sinds ze haar podcast lanceerde in 2016 heeft ze alle mogelijke onderwerpen en gasten al in haar show gehad. Van mental health tot carrière-advies en alles gerelateerd aan beauty: Emma weet raad.

Luister The Emma Guns Show hier.

4. The Allure Podcast

Naast hun magazine en superfijne website heeft Allure sinds kort ook een podcast. De podcasts is super inclusief want niet alleen make-up en skincare worden besproken, ook de trans-community komt bijvoorbeeld aan bod. Worden we blij van! Zeker een must als je wilt weten wat er nog meer aan de hand is in de beauty business.

Luister The Allure Podcast hier.

5. Fat Mascara

Nog twee gezellige dames in één podcast: bij Fat Mascara hoor je beauty editors Jessica en Jennifer aan het woord. Ook zij behandelen alles beautygerelateerd. Wat Fat Mascara dan bijzonder maakt ten opzichte van de rest? Ze vertellen je vooral de verhalen achter de merken, personen en trends. Van niche parfumeurs tot celebs die een boekje open doen over hun beautyrituelen. Daarnaast vind je op de website een overzicht met alle info en producten die ze in hun podcast noemen zodat je het gemakkelijk nog eens opzoekt voor vervolgonderzoek.

Luister Fat Mascara hier.

Lees meer beautyartikelen: