Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Gezondheid 28 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

9 gezonde ingrediënten die je aan je dagelijkse kopje koffie kunt toevoegen

Ben jij zo’n persoon die de dag niet kan beginnen zonder een lekker kopje koffie? Drink jij meerdere koppen per dag en heb jij alle soorten koffie al een keer geprobeerd? Herken jij jezelf in de woorden van Lorelai Gilmore: “Alles in mijn leven heeft iets te maken met koffie.” Dan is dit artikel voor jou. Je kunt namelijk nog véél met jouw dagelijkse bakkie.

Let goed op.

Koffie

Heb jij een kleine koffieverslaving? Dan kun je ervoor zorgen dat je wat extra gezonde voedingsstoffen toevoegt. We zetten ze op een rijtje!

1. Collageen

Collageenpoeder is een ingrediënt dat we kunnen gebruiken om ons haar, huid en onze nagels te versterken en verbeteren. Ook werkt het goed tegen huidveroudering en voor je botten en spieren. Daarnaast is het oplosbaar en smaakloos, heel handing om te combineren met koffie dus. Jennifer Aniston doet ook elke ochtend collageen in haar koffie en zij ziet er nog steeds geweldig uit.

2. Kaneel

Kaneel zit vol met antioxidanten. Ook kan het dagelijks drinken van het kruid je bloedsuikerspiegel verlagen, je hersenfunctie verbeteren en helpen bij je spijsvertering. Kaneel heeft natuurlijk wel een smaakje, maar deze past goed bij de smaak van koffie. Vooral in de herst-en wintermaanden errrrug lekker.

3. Boter

In boter zitten gezonde vetten die helpen om het energieniveau stabiel te houden, wat betekent dat je geen bloedsuikerpieken zult ervaren en uiteindelijk ook geen inkakker krijgt. Voeg een klein beetje boter (of kokosolie) toe aan je kopje door het in een blender of melkopschuimer te mixen met de warme koffie. Let wel: het is niet de bedoeling dat je dit in elk kopje doet..

4. Ashwagandha

Ashwagandha is een natuurlijk product dat je hormonale balans kan verbeteren en ook heeft het product antibacteriële eigenschappen. Je roert dit kruid gewoon door je koffie heen.

5. Cacao

Cacao zit natuurlijk in chocolade maar je kan het ook toevoegen aan je koffie. Cacao is niet alleen lekker, maar ook rijk aan antioxidanten die ontstekingen kunnen verminderen en de hersenfunctie kunnen verbeteren. Cacao is wel wat bitter dus houdt hier dus rekening mee.

6. Kurkuma

In kurkuma zit een stof genaamd curcumine, die bekend staat ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen te hebben. Het zit ook nog vol antioxidanten. Je kunt kurkumapoeder in je koffie doen maar je kan ook een kurkuma latte maken. Dit is gemaakt met kurkuma en melk en drink je ook warm.

7. Kardemom

De smaak van kardemom lijkt op munt. Je kunt je daarom voorstellen dat de smaak uniek is en je moet er wel van houden. Kardemom bevat veel antioxidanten en het zorgt voor een snellere spijsvertering.

8. Rauwe honing

Rauwe honing bevat vitamines en mineralen en ook is het product rijk aan antioxidanten en bevat het verschillende voedingsstoffen. Ook kan het helpen seizoensgebonden allergieën te verminderen.

9. Vanille-extract

Ook vanille-extract of een vanillestokje toevoegen aan je koffie kan positieve gevolgen hebben. Dit product bevat krachtige antioxidanten en kan ontstekingsremmende effecten hebben. Ook zal het wat smaak toevoegen aan je koffie en geeft zit het vol mineralen.

Veel van de ingrediënten hebben dus dezelfde werking.. kies daarom voor het product wat jij het lekkerst vindt!

Yum! 8 x lustopwekkend heerlijk voedsel