Emma Toussain
Emma Toussain Food 12 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Kroketpasta gaat weer helemaal viral: zo maak je het zelf

Door de komst van TikTok hebben we al heel wat bizarre voedselcombinaties mogen aanschouwen. Laatst ging de crompouce nog helemaal viral en dat was niet eens de gekste combinatie. Na verloop van tijd werd dat de frikanpouce of nog erger.. de kibbelpouce. Wij krijgen nogal de rillingen van die glazuur-viscombinatie, maar niet elk bijzonder recept op TikTok lijkt ons vies. De kroketpasta kreeg voor ‘t eerst aandacht in 2021 doordat Sophie Ousri dit op haar Instagram plaatste.

Ja: gewoon pasta met kroket erdoorheen. Best.. lekker? Als je van kroket houdt dan.

Kroketpasta gaat weer helemaal viral: zo maak je het zelf

Deze maaltijd krijgt weer een opleving en dat vinden wij hartstikkeb leuk. Als wij ergens fan van zijn dan is het wel gefrituurd eten. Eerder schreven we al over de frikandel speciaal en waarom mensen die deze snack kiezen vaak gelukkiger zijn.

Maar de kroket is ook een bijzondere: lekker Hollands en doet ‘t altijd goed op een broodje met mosterd. Maar.. dus ook in pasta! Mocht je geen keukenprinses zijn dan is dit al helemaal het perfecte recept voor jou. Het enige wat je nodig hebt? Pasta én kroket. En misschien wat mosterd of mayonaise.

Hoe maak je het?

  1. Je kookt je pasta naar keuze (het liefste penne of rigatoni)
  2. Je bakt je kroketten in de frituur of airfryer
  3. Je legt de pasta in een diep bord en je prakt de kroketten er door heen. Je kunt ook nog wat mosterd of mayonaise toevoegen voor wat extra smaak.

Dat was ‘m al! Veel mensen gingen je voor. Of het er heel smakelijk uitziet valt nog te betwisten, maar de reacties zijn in elk geval positief. Dat wordt vanavond lekker pasta met kroketjes maken! Wat wordt de volgende frituursnack door de pasta? Een kaassoufflee zou ook wel kunnen werken. Of de bamischijf?

@daisybrok

𝐏𝐫𝐨𝐛𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐭 𝐝’𝐧 𝐃𝐞𝐞𝐬 #proberenmetdndees #aanrader #tip #pastametkroket #daisybrok

♬ origineel geluid – 𝓴𝓸𝓻𝓻𝓮𝓵𝓽𝓳𝓮𝔃𝓸𝓾𝓽

@carlijnvleeuwen

Ik ben gek op pasta en op kroketten, maar deze twee gecombineerd is niks voor mij

♬ CUFF IT – Beyoncé

@bami_on_ice

#stitch with @thomaspanterpoesspam ik moest dit gwn proberen

♬ original sound – Danice🥳