Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 25 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Leer de influencer-wereld écht kennen in de podcast ‘Met De Gurnels’

Tripjes, plastische chirurgie, roddels, Instagram en exclusieve feesten met drank en drugs – de influencerwereld is voor velen onbereikbaar en daarom is het juíst zo interessant om alle ins and outs te horen. In de podcast ‘Met De Gurnels’ praten vriendinnen en influencers Amaka, Benthe, Bruna, Elise en Michelle eerlijk en op een humoristische manier over alles wat ze meemaken.

Met De Gurnels

De podcast bestaat al een tijdje, maar toen werd de productie door de meiden zelf gedaan. Nu worden de afleveringen gemaakt in samenwerking met De Stroom en wordt het niveau naar een hoger level getild. Maar wat betekent Gurnel eigenlijk?

Benthe: “De naam van onze vriendengroep is ontstaan in onze favoriete bistro in Parijs. Een van ons wist door de taalbarrière even niet meer hoe ze de ‘garnalen’ in het Engels of Frans moest bestellen en riep toen in paniek: ‘Can I have the gurnels?’. We gingen de hele avond stuk en de naam voor onze vriendengroep was geboren.”

Ze vliegen de wereld rond, hebben allemaal hun eigen business, werken samen met de grootste merken, ontwerpen kleding en zijn samen goed voor 750.000 volgers. Maar het vriendschapsimperium van de Gurnels bestaat uit veel meer dan alleen mooie plaatjes op social media.

Insta VS. Reality

Michelle: “We zijn met de podcast begonnen om een beeld te geven van wat er achter alle mooie Instafoto’s schuilgaat. In onze podcast proberen we een realistisch beeld te geven van wie wij zijn en dat alles echt niet even glamoureus is als het er online misschien uitziet.”

De podcast is grappig, openhartig en kwetsbaar. Hoe gaan de gesponserde party-vakanties er achter de schermen aan toe? Is er rivaliteit onder influencers? Hoe kijk je naar je lichaam als je voor je werk voortdurend wordt afgerekend op schoonheid? Sleutelen alle bekende Instagrammers aan hun lichaam? En hoe is het om als jonge vrouw last te hebben van urineverlies of darmklachten?

De meiden gaven ons 2 jaar geleden al een klein voorproefje van deze (soms gênante) verhalen op het YouTube-kanaal van onze NSMBL-collega’s. Inmiddels zijn ze allemaal flink gegroeid als influencer én ook als vrouw, dus het is natuurlijk harstikke leuk om te horen hoe het nu met ze gaat en wat ze dagelijks meemaken. ‘T wordt in elk geval weer lekker juicy.

Je vindt ‘Met De Gurnels’ vanaf donderdag 25 augustus elke week in je podcast-app.

Meghan Markle krijgt een eigen podcast en de naam is nu bekendgemaakt