Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Food 4 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Lekker voor in het weekend – Griekse gyros friet van de bakplaat

Kip gyros met friet, maar dan van de bakplaat? Dat klinkt niet alleen als een echte allemansvriend, dat ís het ook. De tomaatjes en de tzatziki maken het een compleet gerecht, de citroenen stoppen het in een frisser jasje. Wedden dat dit zo’n typisch gerecht wordt dat eens in de zoveel tijd wel op tafel komt?

Bij ons in ieder geval wel.

Bron:

Kip gyros met friet van de bakplaat

Verwarm de oven voor tot 230 graden.

Doe de aardappelfriet in een mengkom en voeg er de helft van de gerookte paprika, een flinke snuf zout en peper en de knoflook toe. Voeg er ook een plens olijfolie aan toe en schep alles goed door elkaar.

Leg de friet op een met bakpapier beklede bakplaat en en zet gedurende 20 minuten in de hete oven.

Neem er een mengkom bij en doe daar de kip samen met de helft van de Griekse yoghurt en de rest van de specerijen bij. Roer goed. Bak in een laag olie op medium vuur, tot de kip vanbinnen gaar is.

Haal de bakplaat uit de oven en voeg de stukjes kip samen met de tomaatjes, de kazen en de rode ui toe. Snijd de citroen in halve plakken en schik die ook tussen de kip gyros. Zet de oven op de grillstand en plaats nog 15 minuten in de warme oven.

Maak ondertussen een snelle tzatziki met de rest van de Griekse yoghurt. Doe die in een kom en rasp de komkommer daarin. Geef het geheel een snuf zwarte peper en zout en roer goed.

Haal de bakplaat uit de oven en maak de kip gyros van de bakplaat af met de tzatziki en wat verse dille.

Bron: Winnie voor Culy

Zo maak jij de lekkerste cheeseburger & frietjes – allemaal uit de oven!