Emma Toussain
Emma Toussain Food 9 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Hier haal je de lekkerste Italiaanse Gelato’s in Nederland

Het wordt komende week eindelijk zomers in Nederland! We hebben hier een lange tijd op gewacht en eindelijk schieten de temperaturen omhoog, wat betekent dat we ook wel wat ijs kunnen gebruiken. Warmte is heerlijk, maar het is wel nodig om een beetje af te koelen af en toe. Dat kan je doen door voor de ventilator te staan, een airco aan te schaffen of in je koelkastdeuropening gaan staan – maar je kunt dus ook een ijsje eten. Wel zo lekker. Maar waar haal je de lekkerste gelato’s (alsof we in Italië zijn)?

Hier haal je de lekkerste Italiaanse Gelato’s in Nederland

Misschien ga je zelf gewoon ook nog gewoon naar Italië deze zomer, maar aankomende week is het hier sowieso lekkerder weer en mogen we echt genieten van onze eigen zon. Dat doe je natuurlijk met een ijsje, maar waar haal je de beste?

Miuz Gelato Artigianale – Amsterdam

Een hele gezellige ijssalon en het ijs is om te smullen. Zit op Overtoom 117, lekker centraal dus.

Massimo Gelato – Amsterdam

Massimo leerde alles over ijs van zijn oma, die zelf een eigen winkel had in Italië. Massimo vond zijn locatie in de Pijp, waar hij dus zijn populaire ijs verkoopt. Mocht je in Amsterdam zijn, is dit de place to be.

David’s Gelato – Gouda

David’s is een creative ijssalon waar ze heel veel nieuwe (en ook bijzondere) smaken bedenken en maken. Leuk voor de afwisseling en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Gelateria Garrone – Haarlem

Een pareltje in Haarlem; maar dit is echt een hele lekkere ijssalon. Naast de prachtige inrichting is het ijs ook super lekker, staat wel vaak een lange rij buiten. Maar dat zal bij de meeste ijssalon zo zijn 😉

Roberto Gelato – Utrecht

Een prijswinnende salon! In 2019 won eigenaar Roberto goud bij de wereldkampioenschappen ijsmaken, dus dat is niet mis. Ben je in Utrecht? Dan mag je deze zeker niet overslaan.

Om deze reden heeft Ellen uit Ex on the Beach spijt van haar deelname