Emma Toussain
Emma Toussain Food 26 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Leuk die vegetarische McKroket, maar waar is de echte? Heel Twitter ontploft

Ben jij ook zo blij met de nieuwe vega producten bij de McDonald’s? Ja, wij ook. Toch is er wel één ding zeer opvallend aan dit verhaal en dat is dat de McKroket, de originele, niet meer op het menu staat. En wat gebeurt er bij verandering? Dan worden mensen boos.

De McKroket wordt gemist

Met de lancering van de nieuwe Meatless-producten wil McDonald’s inspelen op de behoefte van de gast en gasten meer variatie in het menu bieden. Zo wordt de wereld van eten nóg lekkerder en gevarieerder en kan je dus ook bij de Mac voor meer opties kiezen. Helemaal fijn als je vegetarisch eet maar af en toe ook wel een lekker snackje wil.

Door het assortiment te verruimen met de nieuwe Meatless introducties kan je meer variëren in je bestellingen. Met deze aanpak wil McDonald’s benadrukken dat er ruimte is om eens iets nieuws te proberen, zonder in te leveren op het gebied van smaak of op het vertrouwde assortiment. Maar.. ze hebben wel de non-vega variant weggehaald, die is dus helemaal niet meer te bestellen. Tot groot ongenoegen van de McKroket-fans, want die nieuwe is toch niet helemaal je-van-het.

Twitter ontploft dan ook met berichten. Rutger van den Noort is aanstichter van deze Twitter-rel, maar veel mensen zijn ‘t wel mee eens.

Wel heeft de McDonald’s eerder aangegeven dat deze variant tijdelijk is, dus mocht je écht geen zin hebben in die vegaburger moet je de tijd toch even uitzitten.

Wat staat er wél op het menu?

McPlant Steakhouse – Een tijdelijke variatie op de bekende McPlant™, een Meatless optie voor de liefhebbers van een sappige Steakhouse-smaak.Veggie Nuggets – Nu permanent verkrijgbaar op het menu, ook in het Happy Meal.
Meatless McKroket– Een tijdelijke vervanging van de geliefde klassieker, waarbij de vertrouwde smaak behouden blijft. De receptuur van de Meatless McKroket is verder ontwikkeld en verbeterd, met als belangrijkste verandering het gebruik van jackfruit in plaats van vegetarisch draadjesvlees. Tijdelijk dus, jongens. Hou vol.
Veggie Chicken Honey Mustard Salad – Een nieuwe, permanente frisse salade-optie met een honing-mosterd dressing en de smaak van kip, maar dan volledig vegetarisch.

3 redenen waarom je nu vegetarische nuggets wil halen bij de McDonald’s